Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

HAYAT BOYU DEVAM EDEN YOLCULUK!

HAYAT BOYU DEVAM EDEN YOLCULUK!

Eğitim Kenti Ordu'da 128 bin öğrenci, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk yarıyıl tatilini yapmak üzere karnelerini aldı.

Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci dönemin sona ermesi dolayısıyla Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürü Onur Bekyürek ve İl Millî Eğitim Şube Müdürü Yusuf Acar ile birlikte Altınordu ilçesindeki Öceli Hüsamettin Çabuk İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Karne dağıtım töreninde, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 1. kanaat döneminin; ülkemiz, milletimiz ve tüm öğrenciler için hayırlı olmasını dileyerek konuşmalarına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Eğitim her insan için hayat boyu devam eden bir yolculuktur. Bu yolculukta bizi hayata ve geleceğe hazırlayan en önemli yer ise okuldur. Eğitim Kenti Ordu'muzda, 128 bin öğrencimize, 11 bin 300 öğretmenimizle birlikte eğitim öğretim hizmeti vererek 2022-2023 eğitim öğretim yılının 1. kanaat dönemini huzur içerisinde bitirdik. Bir eğitim ve öğretim dönemini daha geride bıraktığımız bu günlerde İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenci ve öğretmenlerimizle okullarımızda birbirinden güzel proje ve çalışmaların içerisinde yer almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimden spora, sanattan üretime kadar pek çok alanda birbirinden güzel çalışmalar yürütüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında "Türkiye Yüzyılı"nı inşa edecek çocuklarımızı nitelikli bir eğitimle, yarınlara daha güçlü hazırlıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Eğitimde hiçbir fert feda edilemez." sözünden hareketle ilimizde eğitimin her kademesinde daha iyiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bizler bugün burada; zihni açık, ufku geniş, bilgili, kültürlü, ahlaklı nesillerin yetişmekte olduğunu görmenin mutluluğunu ve yarının Türkiye'sini inşa edecek, gözlerinin parıltısı kalbimizi ısıtan çocuklarımızın, gençlerimizin bugünkü heyecanını paylaşıyoruz. Tüm eğitim camiamızın, velilerimizin ve öğrencilerimizin sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir tatil geçirmesini diliyor; saygılar sunuyorum." dedi.

Daha sonra, öğrencilere karnelerini veren ve onların sevincine ortak olan Müdür Vargeloğlu; "Tatil elbette dinlenmek, oyun oynamak, arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirmek demektir. Kiminiz büyüklerinizi ziyaret edecek, akrabalarınızla bir araya geleceksiniz, kiminiz  tatilini daha farklı yerlerde, daha farklı faaliyetlerle geçireceksiniz.  Tüm bunları yaparken tatilin dinlenmeyle birlikte yeni şeyler öğrenme fırsatı olduğunu da lütfen unutmayın. Tatilin sevincini doyasıya yaşarken kitaptan, okumaktan, araştırmaktan asla vazgeçmeyin." diyerek onlara tavsiyelerde bulundu.

Karne programının ardından öğretmenlerle bir araya gelerek sohbette bulunan Müdür Vargeloğlu, "Hep beraber yoğun bir çalışma temposu içerisinde başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. Sizlere dönem boyunca göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan ve gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyor; ailelerinizle birlikte sağlıklı bir tatil dönemi geçirmenizi diliyorum." dedi.

YARIYIL TATİLİNDE İLK KEZ "KIŞ OKULLARI" HAYATA GEÇİRİLİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilk kez "kış" döneminde de uygulanacak ücretsiz kurslar, 21 Ocak Cumartesi günü başladı ve 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Matematik ve İngilizce derslerinden açılacak kurslarda, 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için belirlenecek 5 grupta etkinlik yapılacak.

Bilim ve Sanat Merkezlerinde açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarında ise bilim ve sanat alanlarında her bir atölye programı, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlandı. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde, yarıyıl tatilinde açılacak İngilizce ve Matematik kursları için dijital ortamda yayımlanmak üzere öğrencilere etkinlik materyalleri de hazırlandı.

YARIYIL TATİLİNE ÖZEL DİJİTAL MATERYALLER HAZIR

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kademeleri için yarıyıl tatiline özel 5 ayrı dijital materyal de ilk kez öğrencilerin  kullanımına sunulacak. Matematik dersleri için "Matematik ile Eğlenceli Kış", İngilizce dersleri için "Winter Fun with English" olmak üzere dijital ortamdaki 2 yeni dergi hazırlandı. Ayrıca okul öncesi, ilkokul ve ortaokul olmak üzere 3 ayrı kademedeki öğrencilere yönelik güncel bilgilerin, eğlenceli etkileşimli içeriklerin yer aldığı 3 ayrı Bilim Sanat Dergisi de dijital ortamda ilk kez hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni dijital eğitim materyalleri,  karnelerin verildiği gün itibarıyla resmi internet sitesinden tüm öğrencilerin kullanımına sunuldu.

"2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Kanaat Dönemi" tamamlanmış olup 06 Şubat 2023 Pazartesi günü "2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Kanaat Dönemi" başlayacak. 

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak Eğitim Kenti Ordu'muzda; tüm eğitim camiamızın, kıymetli velilerimizin ve sevgili öğrencilerimizin sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde bir tatil geçirmesini diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli