Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

HAYATİ RİSKİ BULUNAN HASTAYA BAŞARILI OPERASYON

HAYATİ RİSKİ BULUNAN HASTAYA BAŞARILI OPERASYON

HAYATİ RİSKİ BULUNAN HASTAYA BAŞARILI OPERASYON

Karın İçi Damar Baloncuk Patlaması ile hayati riski bulunan 62 yaşındaki hasta Ordu Devlet Hastanesi’nde yapılan başarılı operasyon ile kurtuldu.

Gastroduodenal Arter Rüptürü (Karın İçi Damar Baloncuk Patlaması) ön tanısıyla tanısı ile Ordu Devlet Hastanesi’ne getirilen ve hayati riski bulunan 62 yaşındaki erkek hasta entübe edilerek hızlı bir şekilde ameliyata alındı.

Kalp Damar Cerrahisi doktoru Op. Dr. Ayşe Çiçek ve Genel Cerrahi doktoru Op. Dr. Hakan Peker tarafından ameliyata alınan ve başarılı bir şekilde müdahale edilerek hayata döndürülen hasta ameliyat sonrası KVC Yoğun Bakım Ünitesine alındı. Genel durumu iyi olan ve yoğun bakım süreci tamamlanan hasta KVC servisine alınarak takip ve tedavilerinin ardından hastaneden taburcu oldu.

Gastroduodenal Arter Rüptürü ile ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ayşe Çiçek; ''Hastamız dünyada nadir görülen klinik bir duruma sahip Gastroduodenal Arter Rüptürü. Gastroduodenal arter mide ve bağırsağı besleyen bir karın içi atardamarı, nadiren de olsa bu damarda anevrizma (baloncuk) gelişip rüptür (baloncuk patlaması) sonrası, ani kanama ile hastanın hayatını riske sokan acil klinik bir durum olarak karşımıza çıkıyor.'' dedi.

Başhekim  Uzm. Dr. Atila Gürgen de, ''Çok riskli olan bu ameliyatı gerçekleştiren hekimlerimiz ile birlikte bu süreçte yardımcı sağlık personellerimize teşekkür ediyor başarılar temenni ediyorum” diye konuştu. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı