Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR!

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR!

Ünye’de resmi METİP alanı bulunmaması nedeniyle fındık toplamak için ilçeye gelecek mevsimlik tarım işçileri, eski havaalanındaki geçici barınma alanında konaklayacak.

Bu yıl Ünye’ye 3 binin üzerinde mevsimlik tarım işçisi gelmesi beklenirken, konaklayacakları alanda hazırlıklar sürüyor.

Ünye’de mevsimlik işçilerin barınması için METİP alanı olarak kullanılan eski havaalanının Ordu Üniversitesine tahsis edilmesinin ardından, buranın METİP fonksiyonu iptal edilmişti. 

Ünye’de henüz resmi METİP alanı olmaması nedeniyle fındık toplamak için ilçeye gelecek olan mevsimlik tarım işçileri, eski havaalanındaki alanı geçici barınma alanı olarak kullanmaya devam edecek.

2024 yılı hasat dönemi için Ünye’ye 3 binin üzerinde mevsimlik tarım işçisi gelmesi beklenirken, Ünye Kaymakamlığı tarafından Geçici Barınma Alanı için kurumlara görev dağılımı yapıldı. 

Yapılan görev dağılımına göre, Ünye Belediyesi Geçici Barınma Alanı altyapı çalışmalarını yapıp su ve tuvalet gibi temel ihtiyaç çalışmalarını yapacak. 

İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Ünye’ye gelen mevsimlik tarım işçilerini kayıt alına alacak. 

Kolluk kuvvetleri Geçici Barınma Alanı’ndaki asayişi sağlayacak.

Ünye İlçe Sağlık Müdürlüğü sağlık taramalarını taramaları yapıp, bilgilendirme çalışmaları yapacak. 

Ünye ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mevsimlik Tarım işçilerinin çocuklarına Sahilköy ve Tekkiraz Mahallerindeki Köy Yaşam Merkezlerinde eğitim çalışması yürütecek. 

Ünye Müftülüğü dini eğitimler ile ibadetlerin yerine getirilmesi için hizmet sunacak. 

Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, işçilerin bazı ayni ihtiyaçlarını karşılanması noktasında destek sağlayacak. 

Mevsimlik tarım işçilerinin, fındığın hasat olgunluğuna ulaşacağı önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fındık hasat tarihlerinin açıklanmasıyla ilçeye gelmeleri bekleniyor. 

Öte yandan ilçedeki mahallere fındık toplamaya gelen mevsimlik tarım işçileri ise mahalle muhtarları ve mevsimlik tarım işçisi çalıştıran bahçe sahipleri tarafından çalıştırılan ve konaklatılan işçi bilgilerini kolluk kuvvetlerine bildirme zorunluluğu olduğu vurgulandı.

Haber Merkezi



  • Pazar 25.9 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 28.3 ° / 17.3 ° Güneşli