Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

HEMŞİRELERE ANNE SÜTÜ VE EMZİRME EĞİTİMİ

HEMŞİRELERE ANNE SÜTÜ VE EMZİRME EĞİTİMİ

 

Ordu’daki kamu ve özel hastanelerde görevli ebe ve hemşirelere yönelik Anne Sütü ve Emzirme konulu bir seminer düzenlendi.

06-08 Kasım 2019 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gölköy Devlet Hastanesi, Fatsa Devlet Hastanesi, Ünye Devlet Hastanesi, Ulubey Devlet Hastanesi, Özel Sevgi ve Umut Hastanelerinde görevli görevli ebe ve hemşirelere yönelik Anne Sütü ve Emzirme konulu 20 saatlik hizmet içi eğitim düzenlendi.

Eğitimciler Ebe Arzu Erol, Hemşire Ebru Akdemir ve Ebe Hatice Seven tarafından anne sütü ve emzirmenin önemi, ilk 6 ay sadece anne sütünün yeterliliği, emzirmenin 2 yaş ve sonrasına kadar da tamamlayıcı beslenme ile sürdürülmesi, tentene temas, annelere danışmanlık konularında eğitimler verildi.

Eğitim programını son değerlendirme testi ile başarı ile tamamlayan 35 katılımcının katılım belgeleri İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Özkan Yazıcı ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Begüm Gürdal Öz tarafından yapılan törenle takdim edildi. Haber: Cemil ORDU

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false