Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

HERKES YAPTIRMALI!

HERKES YAPTIRMALI!

“GÜVENLİ BİR AŞIDIR”

 

 

Türkiye’nin Bilim Kurulu önderliğinde seçtiği Çin aşısının yan etkisinin yok denecek kadar az olduğunu açıklayan Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, vatandaşın aşıdan korkmaması gerektiğini vurguladı.

Devletimizin pandemide tüm dünyadan önce Türkiye’de Bilim Kurulunu oluşturduğunu hatırlatan Dr. Ali Coşkun, devletin pandemi sürecini iyi yönettiğini ifade etti. Sağlık Bakanlığı’nın Bilim Kurulu ile istişaresi sonucu 5 aşıdan birini seçtiğini belirten Dr. Ali Coşkun, inaktive virüs aşısı olduğunu ve yan etkisinin son derece az olduğunu vurguladı.

“YAN ETKİSİ YOK DENECEK KADAR AZ”

Vatandaşın aşıdan endişe etmemesini de sözlerine ekleyen Dr. Ali Coşkun, “Bakanlığın seçtiği aşı, inaktive virüs aşısı olduğundan yan etkisi yok denecek kadar az, tıpkı bizim çocukluğumuzda yaptırdığımız difteri boğmaca tetanoz aşıları gibi, konvansiyonel metotlarla hazırlanmış bir aşıdır. Güvenli bir aşıdır.” diyerek açıkladı.

“EN ÖNEMLİ SİLAH AŞI YAPTIRMAK”

İsteyenlerin antikor testi yaptırarak da aşı olabileceğini hatırlatan Dr. Ali Coşkun, aşının gerekli olduğunun altını çizdi. Koronavirüs’ün ölümcül sonuçlarına karşı aşı yapılması gerektiğini de ifade eden Dr. Ali Coşkun, “Böylesine ölümcül olabilen bir hastalık için elimizdeki en önemli silah aşı yaptırmak. Aşı güvenli, ülkemize de geldiğine göre tabi ki herkes yaptırmalı. Şahsen ben o şansı yakaladığım gün hiç vakit kaybetmeden aşı yaptıracağım,  ama yine de güvenlik tedbirlerini asla gevşetmeyeceğim.” diyerek kendisinin de aşı olacağını söyledi.

“GÜVENLİK TEDBİRLERİNİ GEVŞETMEMELİ”

Vatandaşların Devletin aldığı tedbirlere uymasını da isteyen Dr. Ali Coşkun, “Vatandaşlarıma da aşıdan sonra güvenlik tedbirlerini gevşetmemelerini, ne zaman ki Sağlık Bakanlığımız artık normale dönüyoruz der, o zaman maskeyi terk etmelerini öneriyorum. Aşıdan korkulmasın, bu büyük bir imkandır. Aşı mutlaka yaptırılsın, ama maskeyi ve mesafeyi de Sağlık bakanlığı tamam tehlike bitti demeden ortadan kaldırmayın.” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı