Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

“HERKES YAŞADIĞI YERİ KORUMALI”

“HERKES YAŞADIĞI YERİ KORUMALI”

 

 

 

Ordu'nun Ünye ilçesine bağlı Esenyurt mahallesinde bulunan Dipselek Şelalesi Aralık 2017 yılında defineciler tarafından tahrip edilmişti. Ordu Çevre Derneği’nin girişimleri sonrası Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün ini olduğu ortaya çıkmıştı. İş makineleriyle şelalede hazine arayan defineciler şelaleyi ve dere yatağını bozmuşlardı.

Ordu Çevre Derneği Üyesi Eren Atasoy, şelalede yaptığı incelemede yere yatağının ve şelalenin kendi kendini onardığını ifade etti. Defineciler söktükleri kayaları, taşları şelale gölüne ve dere yatağına bırakıp gitmişlerdi. 

Şelalenin ve dere yatağının kendini yenilediğine dikkat çeken Ordu Çevre Derneği Üyesi Eren Atasoy, “Define bulamadılar. Şelaleyi ve dere yatağını bozdular. 2017 Aralık ayındaki yıkımdan sonra aradan yaklaşık üç yıl geçti. Yerinde inceleme yaptım. Tahrip edilen yerler duruyordu, dere yatağı kendini yeterli olmasa da yenilemişti. İnsanlar çıkarları için her yeri talan ediyor. Şelalenin tahribi sırasında Cevar Atar, Ceyhan Aksu ile birlikte suç duyurusu yaptık. Bir süre engelledik. Tahrip fazla olmasın diye sık sık gidip geldik. Yeniden gittiğimde tahrip edilen yerler duruyordu ama dere yatağı kendini yenilemişti. Herekes yaşadığı korumak için çaba içinde olmalı.”  dedi. Haber: Furkan TOMAKİN


 

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false