HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

Kademeli normalleşme için herkese sorumluluk düştüğünü açıklayan Ordu Vali Tuncay Sonel, sahada denetimleri sürdürdüklerini açıkladı.

19 ilçede denetimleri sürdürdüklerini belirten Vali Tuncay Sonel, “Ordu Ailesi olarak Covid-19 illetine karşı 19 ilçemizde Vali Yardımcısı arkadaşlarımız, Kaymakam arkadaşlarımız, Belediye Başkanı arkadaşlarımız, Emniyetimiz, Jandarmamız, Sağlık çalışanlarımız ve ekiplerimizle birlikte sahadayız.” diyerek açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’nın kademeli normalleşme sürecine ilimizin de dahil olabilmesi için vaka sayılarının azaltılması gerektiğine de dikkat çekilen açıklamada bu konuda herkese sorumluluk düştüğü belirtildi.

Valilikten yapılan paylaşımda da, “1 Mart'ta başlayacak normalleşme kriterlerine dahil olabilmemiz için herkese sorumluluk ve görev düşmektedir. Bunun için kamu görevlilerimiz canla başla çalışıyor. Lütfen! Sizler de alınan tedbirlere riayet ederek, bizlere yardımcı olun.” diyerek vatandaşların da tedbirlere uyarak yardımcı olması istendi.

Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye haritası üzerinden paylaştığı verilere göre, 8-14 Şubat 2021 tarihleri arasında Kovid-19 vaka sayılarının nüfusa oranla en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5 sırada Karadeniz Bölgesi'nden Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun yer alıyor.

İlimizde vaka sayılarının düşmemesi halinde uzmanların da görüşlerine göre kısıtlamaların devam edeceği belirtiliyor. Haber: Soner ÖZDEMİR