Bugün, 19 Mart 2024 Salı

HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ORDU’DA!

HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ORDU’DA!

HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ORDU’DA!

Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti.

Ziyaretin Ordu için önemli kazanımları olacağına dikkat çeken Başkan Güler, “Hindistan gibi güçlü bir devleti ve bir piyasayı Ordu ekonomisine, Türkiye ekonomisine Karadeniz’den açmak istiyoruz” dedi.

Ticaret Bakanlığına bağlı Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'nun organizasyonu kapsamında Ordu’ya gelen Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret etti. Büyükelçi Şanjay Panda’ya ziyaretinde DEİK Türkiye Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı Selman Altaş ve MÜSİAD Ordu üyeleri de eşlik etti.

BAŞKAN GÜLER, “YENİ SAYFALAR AÇACAĞIZ”

Hindistan Büyükelçisi Sanjay Panda’yı Ordu’dan ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını ve Ordu ekonomisi için yeni sayfalar açacaklarını ifade eden Başkan Güler, “Hindistan Büyükelçisi Sayın Sanjay Panda’yı Ordu’muzda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Türkiye Hindistan ilişkileri bizim öncelikli olarak önem verdiğimiz bir saha. Bende Bakanlığım dönemimde Hindistan’dan sorumlu Bakandım. Dolayısıyla hem dostluğumuzu pekiştirmek hem de yeni sayfalar açmak için Sayın Büyükelçiyi Ordu’da ağırlıyoruz. Ordu’yu yeni çalışmalarla geleceğe hazırlıyoruz. İnşallah Hindistan gibi güçlü bir devleti ve bir piyasayı Ordu ekonomisine, Türkiye ekonomisine Karadeniz’den açmak istiyoruz. Bunun içinde güzel çalışmaları başlatıyoruz” diye konuştu.

BÜYÜLELÇİ ŞANJAY PANDA: “ORDU, FINDIK VE TURİZMDE CİDDİ BİR POTANSİYELE SAHİP”

Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda’da konuşmasında Ordu’nun fındık ve turizmde ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Misafirperverliği için Başkan Güler’e teşekkür eden Büyükelçi Şanjay Panda, “Ordu’da olmaktan dolayı çok mutluyum. Ordu fındıkta ve turizmde çok ciddi bir potansiyele sahip. Ordu’ya ilk kez geliyorum. Karadeniz’deki ilk ziyaretimi Ordu’ya gerçekleştiriyorum. Misafirperverliği dolayısıyla Sayın Bakanımıza Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ordu’yu çok sevdim. İnşallah tekrar ziyaret edeceğim” şeklinde konuştu.

DEİK TÜRKİYE HİNDİSTAN İŞ KONSEYİ BAŞKANI TEVFİK DÖNMEZ: “KARADENİZ’İN POTONSİYELİNİ HİNDİSTAN’DA TAÇLANDIRACAĞIZ”

DEİK Türkiye Hindistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Dönmez’de açıklamalarında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e DEİK Türkiye Hindistan İş Konseyi’ne verdiği katkılar dolayısıyla teşekkür etti.

Ordu’ya daha sık geleceklerini vurgulayan Dönmez, “Sayın Büyükelçimiz Türk dostu, son zamanlarda iki ülke arasındaki ilişkilere çok ciddi katkılarda bulunuyor. DEİK Türkiye Hindistan İş Konseyi adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyorum. Bu dönemde Ordu’yu temsilen Hindistan İş Konseyimize firmalarımızı dâhil ettik. Ordu’ya daha sık geleceğiz, Karadeniz’in potansiyelini Hindistan’da yeni yapacağımız heyetlerle taçlandıracağız. Bugün Hindistan Ordu’da, inşallah Ordu’nun da Hindistan’da olacağı günleri ilk fırsatta yakalamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda ve beraberindekilere Ordu’da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vermesi ve hediye takdim etmesi ile son buldu.

Haber: Sümeyye ŞAHİN

 

 



  • Salı 9.5 ° / 5.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / 4 ° false
  • Perşembe 9.5 ° / 3.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu