HİZMET ÜRETEN BAŞKAN!

HİZMET ÜRETEN BAŞKAN!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’yu ekonomik ve sosyal yönden kalkınmış bir il yapma konusundaki çalışmalarını emin adımlarla sürdürüyor.

Klasik belediyeciliğin dışına çıkarak tarım, turizm, enerji, sosyal hizmetler, park ve bahçe hizmetleri ve altyapı konusunda Ordu’ya yenilikler katan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’yu geleceğe güvenle bakan bir şehir kararlılığını sürdürüyor. 

Özellikle nitelikli tarım ve turizm alanında gerçekleştirdiği yatırımlarla üretim ağırlıklı gelişme ve kalkınma modelini sürdüren Başkan Güler, ekonomi alanında Ünye limanının geliştirilmesi ve fındık alanında yeni yatırımlarla dikkat çekti. 

Başkan Güler, özellikle Altınordu ilçesinde son dönemde tartışma konusu olan otopark sorununu da çözme yolunda önemli bir adım attı. Başkan Güler, Milletvekillerinin tasarruf tedbirleri sebebiyle durdurulduğunu açıkladığı 2 katlı ve 2 bin araçlık otopark konusunda ağırlığını koydu ve ihale takvimine aldırdı. 

Başkan Güler, daha önce sadece Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan projeyi revize ettirerek 2 katlı ve 2 bin araçlık otopark konulmasını sağlamıştı. 

Başkan Güler, son dönemde tasarruf tedbirleri sebebiyle durdurulduğu açıklanan Millet Bahçesi ve Otopark projesinin ihalesinin yol sonuna kadar yapılacağını açıkladı. 

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısının 2. birleşiminde açıklamada bulunan Başkan Güler, Ordu için iki müjde verdi.

“MİLLET BAHÇESİ İHALESİ YIL BAŞINA KADAR YAPILACAK”

Ankara’da önemli görüşmeler yaptıklarını aktaran Başkan Güler, “Millet bahçesinin ihalesi yılbaşına kadar yapılacak. İnşallah Ordu’nun otopark sorunu büyük oranda çözülecek. Aynı zamanda sığınak olarak kullanılmasıyla da güzel bir alan olacak. Ankara’da güzel çalışmalar yaptık. Bunun müjdesini vermek istiyoruz” dedi. 

“ORDU-GİRESUN HAVALİMANINDA BAKIM SÜRESİ KISALACAK”

Bir diğer müjde ise bakıma alınan Ordu-Giresun Havalimanı ile ilgili veren Başkan Güler, yüklenici firma ile görüşme yaptıklarını belirtti. Mağduriyet yaşanmaması için çaba gösterdiklerinin altını çizen Başkan Güler, “Havalimanın bakımını yapacak olan müteahhitti ile görüştük. Kolaylık sağlayacaklar ve süreyi kısaltacağız. Bu sayede mağduriyet de azalmış olacak” diye konuştu.

‘3 ay değil 12 ay Ordu’ sloganı ile Ordu’yu 4 mevsim yaşanan bir il haline getiren Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun gelecekte daha da çok önemli bir yerleşim merkezlerinden biri olması için büyük çaba sarf ediyor.

Yaptığı hizmetlerin yanı sıra Ordu halkıyla da yakından ilgilenen, bulduğu her fırsatta zamanını vatandaşları ziyaret ederek geçiren Başkan Güler, vatandaşlar tarafından da adeta sevgi yağmuruna tutuluyor. 

Halkın yanından biran olsun ayrılmayan Başkan Hilmi Güler, bulduğu her fırsatta yaptığı hizmetlerle vatandaşların uğrak yerleri olan merkezlerde vatandaşların sofralarına ve sohbetlerine eşlik ediyor. 

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN