Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

HUMMALI HAZIRLIK!

HUMMALI HAZIRLIK!

HUMMALI HAZIRLIK!

 

Yaz mevsimini geride bırakıp sonbahar mevsimine doğru ilerlediğimiz şu günlerde vatandaşların kış için hazırlıkları da son sürat devam ediyor.

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşlar kışın tüketecekleri yiyecekleri hazırlamak için hummalı bir çalıma içine girdi.

Yaz sıcaklarının etkisini yitirmesiyle sonbahar mevsimine girdiğimiz şu günlerde vatandaşlar da sebze ve meyvelerden kışın tüketmek üzere hazırlıklarını sürdürüyor. 

İlimizde her hafta kurulan semt pazarında ilimizin yöresellerini vatandaşlarla buluşturan Safiye Yetgin, konserve ve turşu malzemelerinin ilgi gördüğünden bahsetti. 

Gerek tasarruf yönünden, gerek kolaylık olması amacıyla ve de gerekse fabrikasyon ürünleri tercih etmek yerine kendi yapıp yemeyi tercih eden vatandaşlar, kendi tercihlerine göre hazırlık yapıyor. 

Salçalık, menemenlik, kahvaltılık sos, turşu gibi birçok çeşitle kışı geçirmeye hazırlanan vatandaşlar, kışın hem organik hem de kolaylık olması amacıyla bir defaya mahsus cefa çekiyor, kış boyu ise sefasını sürmeyi amaçlıyor. 

“Vatandaşlarımız kış hazırlıkları yaptığı için gerek konservelik gerekse turşu yapmak için malzemeler yoğun ilgi görüyor” diyen Safiye Yetgin, “Domates 15, barbun 75, yeşil fasulye 50, şeker fasulyesi 100 TL’den satılıyor” dedi.

 



  • Pazartesi 24.8 ° / 17.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 23.2 ° / 16.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 23.6 ° / 16.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı