Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“İÇ TÜKETİME FAYDASI OLUR”

“İÇ TÜKETİME FAYDASI OLUR”

“İÇ TÜKETİME FAYDASI OLUR”

İç fındığı yüksek fiyattan satan Tarım Kredi Kooperatifine tepki gösteren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındığı vatandaşa düşük fiyattan satarak fındığın iç tüketimine de katkı sağlamasını istedi.

Tarım Kredi Kooperatifine tepki gösteren Başkan Akça, “Tarım kredi üreticiden aldığı fındığın 250 gr mını 19,90tl den Yani 1 kg fındığı 79,60 TL’den satıyor. Üstelik kavrulmamış işlenmemiş beyazlatılmamış çiğ fındık. Eziyetini çeken çiftçi maliyeti çıktıktan sonra kiloda 8-10 TL kazanamazken sırtımızdan marketçi fabrika tüccar kat be kat fazla para kazanıyor.” dedi.

Halka hizmet için Tarım Kredi Kooperatifinin fındığı daha uygun bir fiyattan satmasını isteyen Başkan Akça, “Birde devlet kuruluşu olarak halka hizmet ettiğinizi iddia ediyorsunuz, bu fındığın kilosunu iç olarak 55-60 TL aralığında satsanız da her vatandaşımız alabilse bu sayede de fındığın iç tüketimine faydanız olsa Allah günah mı yazar.” dedi.

Başkan Akça, “Ayrıca Tarım Kredi Kooperatiflerinin esas görevi çiftçiden, üreticiden değerinde aldığınız mahsulü aracısız nihai tüketiciye ucuza sunmak olmalıyken siz maalesef diğer global marka marketlerle yarışırcasına ürünleri yüksek ücretlerle tüketici ile buluşturuyorsunuz, ayıptır, günahtır.” diyerek açıklamalarda bulundu. Haber: Dilek TİRYAKİ

 

 



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı