İHTİŞAMLI TABLO!

İHTİŞAMLI TABLO!

İHTİŞAMLI TABLO!

ORMEK’te Filografi Tekniği ve Eğitmeni olan Pınar Sarubaş, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Güfer Aktaş Hekim’i ziyaret etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursunda (ORMEK) Filografi Tekniği ve Eğitmeni olan Pınar Sarubaş, Hürses Gazetemizin logosunu çivi ve tel ile tek tek işleyerek oluşturduğu Filografi tablosunu Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Güfer Aktaş Hekim’e hediye etti.

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Hekim’e, Hürses logolu Filografi tablosu hediye eden Pınar Sarubaş, muhteşem bir tabloya daha imzasını attı.

Gazetemizin logosunun kusursuz bir şekilde Flografi sanatıyla tabloya işlendiği eserde, tabloyu görenler hayran kaldı.

Tasarlanmış bir motif ya da desenin, ahşap malzeme üzerine çiviyle çakılması ve arasından çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilmesi ile oluşturulan, farklı motif ve desenlerin ortaya çıkarılmasını sağlayan bir el sanatı olan Filografi sanatıyla logomuzu kusursuz bir şekilde işleyen Pınar Sarubaş, gazetemize anlamlı bir hediye de bulunmak istediğini söyledi.

Orta Doğu’da doğan ve Avrupa’dan Uzak Doğu’ya kadar yayılmış ancak yapımının zor olduğu düşüncesiyle yok olmaya yüz tutan, belirli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler ve çizgi film karakterleri panolar hâlinde meydana getirilen ve belli bir motifler üzerine tahtaya uygulanan çivi ve tellerle yapılan el sanatı olan Filografi sanatı gelecek kuşaklara da aktarılmaya özen gösteriliyor.

“Filografi çok güzel bir el sanatı. Herkese yapmasını tavsiye ediyorum” diyen Sarubaş, “Her yaştan, her kesimden insan bunu tercih edebilir. Meslek olarak da tercih edilebilir” dedi.

Sarubaş aynı zamanda Filografi sanatıyla uğraşmak isteyen ilgilileri halk eğitim merkezinin internet sitesinden kursiyerlerin başvuru yapabileceğini de ifade etti.

Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Güfer Aktaş Hekim ise Filografi Tekniği ve Eğitmeni Pınar Sarubaş’ın bu anlamlı hediyesi için teşekkürlerini dile getirdi.

Gerçekleşen ziyaret hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Haber: Sümeyye TOMAKİN