Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

“İKİ DEVLET, TEK MİLLET!”

“İKİ DEVLET, TEK MİLLET!”

“İKİ DEVLET, TEK MİLLET!”

 

 

Ermenistan’ın Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlediği füze saldırısını kınayan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, TBMM’de söz alarak, “Can Azerbeycan’ın haklı davasında her daim yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

Ermenistan’ın insanlık suçu işlediğini vurgulayan Milletvekili Gündoğdu, “Azerbaycan’ın en büyük kentlerinden biri olan Gence’ye alçakça saldırı düzenleyen Ermenistan’ın sivil ve masumları hedef alması bir insanlık suçudur. Uluslararası hukukun açıkça ihlali ve inkarıdır.” Dedi.  

 

ERMENİSTAN SOYKIRIM YAPIYOR

Ermenistan’ın Azerbaycan karşısında sıkıştığını da açıklayan Milletvekili Gündoğdu, “Ermenistan devleti bir kez daha gerçek yüzünü göstermiştir. Ermeni çeteleri Azerbaycan karşısında sıkıştıkça çatışma alanlarının sivil yerleşim yerlerine yöneltmektedir.

Katliamcı Ermeni zihniyeti 1915 ve 1992’de Hocalı’da ne yaptıysa şimdi de çoluk çocuk demeden soykırım yapmaktadır.” Dedi.

 

“BU KONU ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALIDIR”

Milletvekili Gündoğdu, Birleşmiş Milletler’in çözüm noktasında hareket etmediğini de sözlerine ekleyerek, “Ermenistan, Birleşmiş Milletlerin almış olduğu karar doğrultusunda Dağlık Karabağ bölgesinde işgalci konumdadır. Bu konu çözüme kavuşturulmalıdır. Birleşmiş Milletler 28 yıldır Azerbaycan’ı oyalamaktadır. Çözüm konusunda hareket etmemektedirler.” Dedi.

 

“DAĞLIK KARABAĞ TÜRK’TÜR”

Milletvekili Gündoğdu, Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan’ın hakkı olduğunu da açıkladı. Milletvekili Gündoğdu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dağlık Karabağ Türk’tür. Azerbaycan’ın öz yurdu ve vazgeçilmez hakkıdır. Bu hak can pahasına da olsa sağlanacaktır. Can Azerbeycan’ın haklı mücadelesinde şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere acil şifalar diliyorum.” Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 



  • Perşembe 28.8 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı