Tarih: 27.07.2024 09:38

İL MÜFTÜLÜĞÜNE ZİYARET!

Facebook Twitter Linked-in

Ordu Dini İhtisas Merkezinde eğitimlerine devam eden kursiyerler, İl Müftülüğünü ziyaret ettiler. Ziyarette il müftülüğü iş ve işlemleri hakkında İl Müftü Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

Yapılan bilgilendirmenin akabinde İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda kursiyerlerle buluşarak toplantı gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Çiçek, kursiyerlere, imam hatiplerin görevleri, toplumdaki konumu ve öneminden bahsederek sadece camide, kürsüde ve mihrapta olmadığını doğumdan ölüme kadar bir din görevlisinin insanların hayatında ne kadar önemli olduğunu vurguladı. 

Müftü Çiçek ayrıca personel hizmetleri, hac hizmetleri, din hizmetleri ve eğitim hizmetleri alanındaki İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin sunumu gerçekleştirerek ataması yapılacak olan kursiyerlerden beklentilerini ifade etti.

Müftü Çiçek konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Diyanet sadece cenaze işlemleri ile uğraşmıyor. O kadar çok işlemle uğraşıyoruz ki, hac dan yardım faaliyetlerine, kadın kollarından gençlik merkezlerine, sabah namazı buluşmalarından hilali gözetlemeye kadar irşada yönelik bir sürü faaliyette bulunuyoruz. Bu faaliyetlerin her birisini sizlerle yapıyoruz. Sadece irşat faaliyetlerini gayret olarak düşünmüyoruz, irşat faaliyetlerini daha çok önemsiyoruz. Ben eğitim merkezi öğretmenimize, öğretmenlerimize, hocalarımıza, personellerimize tekrar teşekkür ediyorum. Sizlere de gayret ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

Ziyaret kursiyerlerin İl Müftülüğündeki birimleri ziyareti ve veda fotoğrafı ile sona erdi.

Haber: Sümeyye TOMAKİN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —