Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İLGİ GÖRDÜ!

İLGİ GÖRDÜ!

Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda düzenlenen 16’ncı Çambaşı Kış Festivali’ ilgi gördü.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “İki güne çıkardığımız festivale gösterilen ilgi bizleri mutlu etti” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in “3 ay değil 12 ay Ordu” sloganıyla başlattığı çalışmalar sonrası Ordu’da dört mevsim dolu dolu geçiyor. Bu kapsamda Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Kabadüz Belediyesi’nin organize ettiği 16’ncı Çambaşı Kış Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Dolu dolu geçen festivalin ilk gününde kar heykel çalıştayı, köy seyirlik oyunları, halk oyunları gösterisi, kar güreşi, off-road yarışları, amatör kızak yarışları, kayak yarışları düzenlendi. Festivale katılan vatandaşlara, patates, turşu, pancar çorbası, çay ve kahve ikramında bulunuldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler’de festivalin ilk günü Çambaşı Yaylası’na giderek vatandaşların coşkusuna ortak oldu.

Başkan Güler burada yaptığı açıklamada, “Burası bir tabiat harikası. Bu yıl 16’ıncısını düzenlediğimiz Çambaşı Şenlikleri’ne yüksek katılım olduğunu gördük ve şenlikleri iki güne çıkardık. Bizlerde Çambaşı’nda konaklayarak çoban ateşi yaktık. İki gün boyunca gerçek anlamda bir festival gerçekleştirdik” diye konuştu.

Bu yıl 16’ncısı gerçekleşen Çambaşı Kış Festivali, meşaleli kayak gösterisi ile sona erdi.

Haber: Müberna AVCI

 



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı