Bugün, 18 Haziran 2025 Çarşamba

İLİN GÜVENLİĞİ ONLARA EMANET!

İLİN GÜVENLİĞİ ONLARA EMANET!

İLİN GÜVENLİĞİ ONLARA EMANET!

Emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik bir haftalık faaliyetler değerlendirildi. 

Ordu İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunması amacıyla 09-15 Haziran 2025 tarihleri arasında (son bir hafta içerisinde); 

Asayiş faaliyetleri kapsamında; Jandarma Asayiş Timleri tarafından (41.560) şahıs sorgusu ve (15.791) araç sorgusu yapılmış olup yapılan sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan hakkında arama kararı bulunan (40) şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslardan (21)’i tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. 

Trafik faaliyetleri kapsamında; 

Trafik Jandarması Timleri tarafından (13.723) araç kontrol edilmiş, (426) araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre idari para cezası uygulanmış, (100) araç trafikten men edilmiş, (8) araç sürücüsünün sürücü belgesi geri alındı. 

Trafik kazalarının azaltılmasına yönelik, il genelinde eş zamanlı olarak “Radarla Hız Denetimi”, “Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanımı”, “Standart Dışı Işık Donanımı, Mevzuata Aykırı Işık ve Sis Farı Kullanımı Denetimi” ve “Yolcu Taşımacılığı Yapan Araçlara Yönelik” özel trafik denetimleri icra edildi. 

Narkotik suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında; Yapılan operasyonlarda (8) şüpheli yakalanmış, (7) şüpheli hakkında uyuşturucu madde kullanmak için satın almak kabul etmek ve bulundurmak suçundan işlem yapılmış, (1) şüpheli uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Yapılan aramalarda; (63) gr. Sentetik kannabinoid/bonzai, (6) adet Lyrıca, (1) gr Skunk, (3) gr Eroin, (3) gr Metamfetamin ve (7) gr Kubar esrar ele geçirildi. 

Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında; Yapılan operasyonlarda (5) şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Yapılan aramalarda; (2) adet Gürcistan sürücü belgesine ait noter tercüme belgesi, (2) adet Gümrük kaçağı araç ve (1) adet Gürcistan ülkesine ait sahte sürücü belgesi ele geçirildi. 

Ordu İl Jandarma Komutanlığı olarak, vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamlarını idame ettirmelerini temin etmek maksadıyla önleyici kolluk hizmetleri aralıksız olarak devam edeceği bildirildi.



  • Çarşamba 24.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Perşembe 23.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.6 ° / 13.9 ° Güneşli