Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İLK SIRADA YER ALMASI ÜZÜCÜ

İLK SIRADA YER ALMASI ÜZÜCÜ

İLK SIRADA YER ALMASI ÜZÜCÜ

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk: “Normalleşmeye en uzak 5 ilin ilk sırasında Ordu’nun yer almasını üzücü.”

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk, İllere göre haftalık vaka sayısı haritasının açıklanmasıyla ilk sırada Ordu’nun yer almasına dair yazılı açıklamada bulundu.

Başkan Şentürk, 1 Mart'ta başlayacak normalleşme sürecine en yakın ve en uzak illerinin açıklanmasıyla birlikte listedeki verilere göre normalleşmeye en uzak 5 ilin ilk sırasında Ordu’nun yer almasını üzücü bulduğunu açıkladı.

“NORMALLEŞMEYE DÖNEMEYECEK OLMANIN SORUMLUSU ORDU HALKI DEĞİL”

“Sağlık Bakanı normalleşme sürecine en uzak beş ilin Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon ve Rize olduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrasında müjdesini verdiği normalleşme, 1 Mart'ta başlayacak. İllerdeki vaka durumlarının dikkat alınacağı bu süreçte, her il kendi verileri doğrultusunda kısıtlamalardan kurtulup normale dönemeye başlayacak fakat bu ihtimale en uzak il Ordu oldu. İstenilen düzeye ulaşılamayan şehirlerde korona önlemleri aynı şekilde devam edecekse Ordu için uzun bir karantina ve yasak günler görünüyor. Bunun nedenini Ordu halkına mal edemeyiz, vatandaşlarımız olabildiğince duyarlılık gösteriyor. Esnaf kepenk kapadı evinde oturuyor. Eğer Ordu için bir fatura çıkarılacaksa Ak Parti Kongrelerine dönüp bakmak gerekiyor.”

Ak Parti Kongrelerinin kalabalığına ve sosyal mesafesizliğine dikkat çeken Şentürk şunları ekledi:

“Kongrelerin yapıldığı illerle bu listeyi yan yana koyalım bakalım o zaman görebilecekler mi tabloyu? Bunun sorumlusu iktidarın kendisidir. AK Parti Kongrelerine kısıtlama gelmezse bu liste daha da uzar ve Türkiye normalleşme sürecine zor döner. Elbette bunun faturasını esnafımız, iş bekleyen insanlarımız bunun faturasını Ordu ve listedeki iller öder.” Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli