Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

İYİ PARTİ’YE YENİ ADAY

İYİ PARTİ’YE YENİ ADAY

 

 

 

Ekrem Şentürk, İYİ Parti Ordu İl Başkanlığı’na adaylığını İYİ Parti İl Binasında düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Aday olmayacağını açıklayan mevcut İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya’nın da bulunduğu basın açıklamasında başka adayların da olacağı sinyalleri verildi.

PARTİ ZOR KOŞULLARDA KURULDU

İYİ Parti’nin zor koşullarda kurulduğunu vurgulayan İl Başkan Adayı Ekrem Şentürk şu açıklamalarda bulundu:

“İyi Parti zor koşullarda kurulmuş, demokrasi ve hukuk dışı engellemelere maruz kalmış ancak cesur yürekli mensupları tarafından demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak örnekler sergilemiştir. Her türlü hakaret, çirkin yakıştırma ve fiziki saldırılara rağmen İyi Parti Türk demokrasisinde yerini almış ve katıldığı ilk seçimde de barajı geçerek mecliste grup kurmayı başarmıştır.”

 

“HEPSİNE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Ordu’da kuruluşundan beri başkanlık yapmış kişilere teşekkür eden İl Başkan Adayı Ekrem Şentürk, “Sayın Genel Başkanımızın başlattığı Cesurlar Hareketi’nin Ordu’da yol arkadaşlığını yapan kurucu İl Başkanımız Sayın Tevfik Karabulut, Sayın Necmettin Şahin ve mevcut İl Başkanımız Çiğdem Çelenk Karakaya’ya, kurucu ilçe başkanlarımıza, kurucu yöneticilerimize ve İyi Parti’nin başarısı için çaba sarf etmiş üyelerimiz ve gönüldaşlarımıza kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

 

“BÜTÜNÜYLE İFLAS ETTİ”

İktidar partisini de eleştiren İl Başkan Adayı Ekrem Şentürk, “On sekiz yıldır tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yola çıkarken 3 Y olarak sloganlaştırdığı ‘Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla mücadele’ taahhüdünün bütünüyle iflas ettiğini gözlemliyoruz.

 

Adeta mucizeler beklentisiyle dayatılan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin ikinci yılı bitmekteyken görünen odur ki beklentinin aksine Ak Parti, bırakınız muhalefete hoşgörülü olmayı, kendi içindeki eleştirilere bile katlanamaz hale gelmiştir.” Dedi.

 

İLİMİZDEKİ SORUNLARA DEĞİNDİ

İlimizdeki sorunlara değinen İl Başkan Adayı Ekrem Şentürk, şu açıklamalarda bulundu:

“Yukarıda bahsettiğim sorunlar ilimizde de yaşanmaktadır. Fındık üreticisi sahipsiz, bal üreticisi yetimdir. Ulaşımda halen ilçe yollarımız bile yapılamamış, büyükşehir imkânlarına rağmen birçok ilçe ve mahallede su sorunu çözülememiştir. Turizm imkânlarımız geliştirilemediği gibi bir sahil şehri olmamıza rağmen eğitimdeki başarı oranımız maalesef son derece gerilerdedir.

 

ORDU HAKETTİĞİ PAYI ALAMADI

İlimiz Ordu, iktidar partisi içerisinde güçlü temsil edilmiş olmasına rağmen kamu

 

Kaynaklarından hak ettiği payı alamamıştır. İlginçtir ki Ordu kırsalının en büyük sorunlarından Birisi küçük bir yağmur ve fırtına sonrası elektrik kesintileridir.

 

 

İşte bu şartlar, bugün karşınıza çıkmama sebep olmuştur. Gölköy’de doğmuş, cumhuriyet imkânlarıyla tahsil yapıp öğretmen olmuş, sonra iş dünyasına atılarak kendini ispat etmiş bir insan olarak siyasi tecrübelerimi ilimin ve milletimin hizmetine sunmak arzusundayım.

 

İYİ Parti ailesinin fedakâr mensuplarının talep ve beklentilerine kayıtsız kalamazdım. Kuruluşundan bu yana her safhasında gururla içinde yer almaktan onur duyduğum İyi Parti’nin İl Başkanlığı’na talibim. Ordu’yu, Ordu’nun sorunlarını bilen, kendi alanlarında yetişmiş, temsil kabiliyeti yüksek ve nitelikli bir kadroyla yakın zamanda tekrar karşınızda olacağım.”

 

 

“SİYASİ AMAÇLAR İÇİN KULLANMAYACAĞIM”

Yetkilerini siyasi amaçlar için kullanmayacağını da belirten İl Başkan Adayı Ekrem Şentürk, “

Açıkça söylemem gerekirse kimsenin kişisel kariyer beklentisinin parçası olmayacağım. Yetkilerimi kişisel siyasi amaçlar için de kullanmayacağım. Amacım sadece kongre kazanmak değil, İyi Parti’ye seçim kazandırmaktır. Halen il başkanı adayı olacağı beklenilen iki büyüğümüzün de başımızın üzerinde yeri vardır. İl başkanı olarak hedeflediğim siyasi misyon, her arkadaşımızın demokratik haklarını sonuna kadar kullanmalarına imkan sağlamak ve partimizi seçimlere bütün unsurlarıyla sokmak olacaktır. Bu nedenle ilk genel seçimlerde milletvekili adayı olmayacağımı ilan ediyorum.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Salı 19.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false