Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İYİ TARIM ARTIYOR, ORGANİK TARIM RAĞBET GÖRÜYOR!

İYİ TARIM ARTIYOR,  ORGANİK TARIM RAĞBET GÖRÜYOR!

​​​​​​​İlimizde son zamanlarda herkes tarafından önemsenen İyi Tarım ve Organik Tarım uygulamaları yapan üreticilerin sayıları artarak devam ediyor.

İlimizde son zamanlarda herkes tarafından önemsenen İyi Tarım ve Organik Tarım uygulamaları yapan üreticilerin sayıları artarak devam ediyor.

İyi Tarım ve Organik Tarım Uygulamaları, artık dünyanın da son yıllarda üzerinde durduğu, önemsediği önemli konular arasında.

KONTROLLÜ BİR ÜRETİM SÖZ KONUSU

İyi tarım uygulamalarında olsun, organik tarım uygulamalarında olsun kontrollü bir üretim söz konusu. Organik tarımda kimyasalların kullanımı tamamen yasak, iyi tarımda da kontrollü, teknik talimatlara uygun olarak kimyasal kullanımı gerçekleştiriliyor. Bu da sınırlı miktarda kimyasal kullanımını getiriyor. Öyle olunca gerek ülkemizde olsun, gerek dünyanın diğer ülkelerinde olsun, insanlar kimyasal kullanımı sınırlı olduğu için daha sağlıklı beslenebilmek adına iyi tarım ürünlerine ve organik tarım ürünlerine ilgi gösteriyorlar.

İLİMİZDE DE CİDDİ BİR ARTIŞ SAĞLANDI

İyi Tarım ve Organik Tarım konusunda açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Tabii ilimizde de özellikle son yıllarda bu alanlarda çok ciddi bir artış sağlandı. 2012'de mesela 90 kişi ile başlanan İyi Tarım Uygulamaları bugün 2 binden fazla üreticimiz iyi tarım yapmaya başladı. 2013-14 yıllarında 20 kişi ile başlanan Organik Tarım Uygulaması da bugün yine 2600 üstü sayılara ulaşmış durumda.” Diyerek üreticilerin sayısının artarak devam ettiğini açıkladı.

“ORGANİK GÜBRE DESTEĞİ VERDİK”

İlimizde verilen desteklerden de bahseden İl Müdürü Kemal Yılmaz, “En son DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte uyguladığımız proje ile de il genelinde organik olarak Akkuş Şeker Fasulyesi yetiştiren üreticilerimize, hem de organik fındık yapan üreticilerimize 400 ton organik gübre dağıtma suretiyle de bu organik üretimi yapan üreticilerimize destek vermiş olduk.” dedi.

“ÜRETİM AŞAMALARI KONTROL EDİLİYOR”

Ürünlerin üretim aşamalarında kontrol edildiğini de sözlerine ekleyen İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Tarım ve Orman Bakanlığımız da bu konuda organik tarım yapan üreticilerimize destek veriyor. Hem İyi tarımda hem de organik tarımda Bakanlık tarafından sertifikasyon alan firmalar tarafından üreticinin üretim aşamalarını sürekli kontrol etmek suretiyle şartlara uygun üretim yapıp yapmadığı kontrol ediliyor. Bu sertifikasyon kuruluşları en son aşamada da kalıntı analizleri yapıyor. Bu kalıntı analizleri yapıldıktan sonra da eğer üründe kalıntı çıkmazsa insan sağlığına zararlı olabilecek herhangi bir kalıntı tespiti yapılmazsa bu ürünler sertifika alarak piyasaya sürülüyor.” Dedi.

Organik Tarım yada İyi Tarım yapmak isteyen üreticilere gerekli yardımları yaptıklarını da söyleyen İl Müdürü Kemal Yılmaz, “Organik Tarım veya İyi Tarım yapmak isteyen üreticilerimiz İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze başvuruda bulunabilirler. Biz başvuruda bulunan üreticilerimize yardımcı olacağız. Onlara her türlü yapmaları gereken hususlar kendilerine izah edilecektir.” Diyerek açıklamada bulundu. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı