Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İZLEYİCİ İLE BULUŞUYOR!

İZLEYİCİ İLE BULUŞUYOR!

6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali 21-22-23 Ekim'de izleyici ile buluşacak.

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek olan Güzel Ordu Kısa Film Festivali 21-22-23 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle bir araya gelecek.

12 filmin yarışacağı kısa film festivali kapsamında düzenlenecek etkinliklerde sinemanın önemli isimleri Ordu’da ağırlanacak.

 

“ÜCRETSİZ OLACAK”

Konuyla ilgili açıklama yapan Güzel Ordu Kısa Film Festivali Koordinatörü Nuray Muştu, “Festivalin onur konuğu Hale Soygazi olurken, ödülü kendisine 21 Ekim Cuma günü yapılacak açılış töreninde takdim edilecek. Besteci, müzisyen Selim Atakan'ın festival için özel olarak bestelediği Güzel Ordu (Sonsuz Deniz)'i Name Ünal'ın sesinden, Selim Atakan'ın piyanosu eşliğinde yine açılış töreninde sinemaseverle buluşacak. 12 kısa filmin yer aldığı program iki bölüm olarak, Ordu Kültür Sanat Merkezinde, 22 Ekim Cumartesi günü gösterilecek. Festivalin jüri başkanlığını Tayfun Pirselimoğlu üstlenirken, diğer jüri üyeleri oyuncu Nazlı Bulum, akademisyen ve sinema yazarı Melis Behlil, Vona kısa filminin yönetmeni Clint Davis ile Mimaroğlu belgeselinin yönetmeni ve sinema yazarı Serdar Kökçeoğlu'ndan oluşuyor. Festivalde ayrıca Tayfun Pirselimoğlu'nun vereceği masterclass yanında birçok söyleşi ve konsere de yer verilecek. Film gösterimleri ve tüm etkinlikler ücretsiz olacak.”

Koordinatör Nuray Muştu, “Böyle güzel bir festivalin organizatörlüğünün bize verilmiş olmasının onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

“DERNEĞİMİZİ VAKIFLAŞTIRIYORUZ” 

Derneğin Vakıf yapılmadığı yönündeki girişimlerin pandemi nedeniyle ertelendiğini söyleyen Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği Başkanı Tevfik Serdar Köksal, “Bu yıl Ordu’dan 30, İstanbul’dan 60 kişi ile derneğimizi vakıflaştırıyoruz” dedi.

Haber: Müberna AVCI

 

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı