Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KABRİ BAŞINDA ANILDI

KABRİ BAŞINDA ANILDI

24 Temmuz Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, ebediyete intikal etmiş gazetecileri, basının duayenlerinden Ali Rıza Gürsoy’un kabrini ziyaret ederek andı.

ORDU BASINININ DUAYENLERİNDEN

Anma töreninde konuşan 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Ali Rıza Gürsoy’un Ordu basının duayenlerinden olduğunu belirterek, Tekamül ismi ile başlayıp Gürses olarak devam eden gazete ile Ordu basınına örnek hizmetler verdiğini ve o ilkel makineler ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 10. Yılında 24 sayfa renkli bir gazete çıkarmayı başardığını söyledi.

24 TEMMUZ’UN İKİ ÖNEMLİ ANLAMI VAR

24 Temmuz’un iki önemli anlamı  olduğuna da değinen Başkan Erişen, “24 Temmuz'un iki önemli anlamı var. Birincisi bizlerle ilgili mesleğinizle ilgili Türk basınında Sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayısıyla Türk basınındaki zorluklar hala devam ettiği için biz bunu bir bayramdan ziyade bir dayanışma mücadele günü olarak kutluyoruz. 24 Temmuz'un bir diğer anlamı da Lozan Antlaşması'nın yıldönümü önemli kazanımlar elde ettiğini Ben hem Lozan Antlaşması'nı sağlayan şehitlerimizi bir kez daha anlıyorum o kazanımların ilelebet devam etmesini diliyorum.” Dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DA YAPTI

Gürsoy’un 9 yıl da başarı ile Ordu Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Başkan Erişen, “ayrıca halen faaliyetini sürdüren İdmanyurdu Spor Kulübünü kurmuş ve 19 Eylül 1924’te Mustafa Kemal Atatürk’ü ağırlamıştır. Onun nezdinde tüm meslektaşlarımızın bu önemli gününü kutluyor, kendisine ve ebediyete intikal etmiş tüm meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

Anma törenine, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Altınordu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sezgin Yaşar ile basın mensupları ve Ali Rıza Gürsoy’un torunu Hulisi Gürsoy da katıldı. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu