Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

“KABUL EDİLEMEZ”

“KABUL EDİLEMEZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy, TBMM’de kabul edilen sokak hayvanları yasasını eleştirdi.

 

Gürsoy, “Bu yasa, sokak hayvanlarının yaşam haklarına tamamen aykırı bir yaklaşımı temsil etmektedir. Hayvanların öldürülmesi asla kabul edilemez; onların da yaşama, korunma ve sevgi görme hakları vardır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiği konusunda toplumun vicdanına sesleniyoruz” şeklinde açıklamalar yaptı.

“HAYVAN HAKLARINA SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Gürsoy, bu yasanın altında yatan düşünce yapısının sorgulanması gerektiğine vurgu yaparak, “Hayvanlara karşı uygulanan şiddet, toplumda daha geniş bir şiddet kültürünü besler. Sokak hayvanlarına sahip çıkmak, bizim ahlaki sorumluluğumuzdur ve bu sorumluluktan kaçmak asla mümkün değildir” dedi.

“TOPLUMUN DUYARLILIĞINI ARTIRMALIYIZ”

Ayrıca, Gürsoy, sokak hayvanlarına yönelik duyarlılığın artırılması gerektiğini belirterek, “Hayvanların korunması, sadece hayvan severlerin meselesi değildir. Tüm toplum bu konuda sorumluluk almalı ve hayvanların yaşam haklarını savunmalıdır. Bu yasa, yalnızca hayvan haklarını değil, toplumsal vicdanı da yaralamaktadır” ifadelerini kullandı.

Haber: Müberna AVCI



  • Pazartesi 24.8 ° / 17.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 23.2 ° / 16.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 23.6 ° / 16.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı