Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KADIN HER YERDE!

KADIN HER YERDE!

Kadın bağda, bahçede, tarlada, evde, işte yani kısacası Kadın her yerde… Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi dünya üzerinde görünen her şey kadının eseri…

Kadının isterse yapamayacağı iş olmadığını gösteren 60 yaşındaki Gönül Başaran’da binlerce kadından sadece bir tanesi. Yaşına aldırmaksızın çoğu kişinin erkek işi olarak gördüğü çaycılığı, kendi açtığı çay ocağında yaklaşık 10 yıldır sürdürüyor.

 

ÇAYA KADIN ELİ DEĞDİ, ÇAYIN TADI DEĞİŞTİ

Pandemi kısıtlamalarının olmasına rağmen işlerinden memnun olduğunu söyleyen Başaran, kimi müşterilerinin ablası, kimisinin annesi, kimisinin ise kardeşi gibi içten bir bağ olduğuna vurgu yapıyor. 

Mesleğinden memnun olduğunu ve severek yaptığını söyleyen Başaran, meslekte 10. yıla ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Müşterilerinin yarısı erkek, yarısının ise kadından oluştuğunu söyleyen Çay ocağı işletmecisi Başaran, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların önemine de dikkat çekiyor.

 

BEN BU İŞİ DE YAPARIM DEDİ, MESLEKTE 10 YILI GERİDE BIRAKTI

Kadın erkek işi diye ayırt etmemek gerektiğini söyleyen Başaran, “Ben bu işe başlarken maddi açıdan hiç bakmadım. Topluma karışmak, toplumun içinde yer almak istedim. Kendimi ev hanımı olarak sınırlandırmak istemedim. Ben bu işi de yaparım diyerek girdim. Burada çalışmak bana huzur veriyor, her gün yeni insanlar tanıyorsun, sosyalleşiyorsun, arkadaşlıklar ediniyorsun, sohbetler eşliğinde çay içiyorsun, yani her anlamda hayatıma katkı oluyor. Ev hanımlığını da yapıyorum, patronluğumu da…”

 

CENNET ANNELERİN AYAKLARININ ALTINDA!

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne dikkat çeken Başaran, “Benim tek dileğim, kadın cinayetleri olmasın. Bir kadın ne kadar suçlu olursa olsun, bir insan bir insanı öldürmemeli. Elini kana bulayan o kişileri de bir anne yetiştiriyor. Lütfen anneler çocuklarını kız erkek ayrımı yapmadan yetiştirsin. Kadın üretkendir, kadın cefakârdır, kadın vefakârdır. Kadın her zaman önde olmalı. Kadın hiçbir zaman kendinden ödün vermesin. Kadınlarımız lütfen öldürülmesin. Kadınlarımızın emekleri çiğnenmesin” dedi. Özel Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı