Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KADINLARDAN EV EKONOMİSİNE KATKI

KADINLARDAN EV EKONOMİSİNE KATKI

Ordu Valisi Tuncay Sonel: “İnşallah bu proje, 52 hanım kardeşimizin hem ailelerine, hem de yöre ekonomisine katkı sağlar.”

 

 

Vali Tuncay Sonel, kadınların istihdamına ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla açılan ‘Organik Örgü Bebek Yapım Kursu’nu ziyaret etti.

Kursiyerler tarafından üretilen bebekleri çok beğendiğini söyleyen Vali Sonel, ”Kadınlarımıza iş imkanı ve gelir sağlayacak bu kurslarımızın devamı gelecek. 52 hanım kardeşimize Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur tarafından verilen destekle iş ve aş imkanı sağlanmış oldu. Hanım kardeşlerimizin yapmış olduğu organik, örgü bebeklerde Ordu’nun yazması, basması, pancarı, olmazsa olmazlarımızdan fındığı gibi yöresel motiflerin düşünülerek işlenmesi, çok daha farklı ve güzel bir konseptin ortaya çıkmasına neden olmuş. Biz artık bundan sonra çocuklarımıza Çin’den ithal oyuncakları değil, kendi yöremizde hanım kardeşlerimizin yapmış olduğu el emeği, göz nuru organik bebekleri dağıtacağız. Hepinizin ellerine sağlık. İnşallah bu proje, 52 hanım kardeşimizin hem ailelerine, hem de yöre ekonomisine katkı sağlar” diye konuştu.

Üretilen organik örgü bebeklerin pazarlama sorunu olmayacağını dile getiren Vali Sonel, “Tamamen organik olan örgü bebeklere olan talep çok fazla. Bu işin bir de manevi yönü var. Yapmış olduğunuz bu bebekleri hediye ettiğimiz çocukların mutlu olmalarını sağlayacağız. Biz, sizlerin yanındayız. Siz yeter ki bu organik örgü bebeklerin üretimine devam edin. Sizlerin üretmiş olduğu bu organik örgü bebekleri sizlerden alacağız ve çocuklarımızla buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Organik örgü bebeklere pandemi dolayısıyla maske de yapılmasının anlamlı olduğuna vurgu yapan Vali Sonel, ”Yapılan bebeklerde maske de unutulmamış. Hanım kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, Sağlık Bakanlığımızın, Bilim Kurulunun ve İçişleri Bakanlığımızın aldığı tedbirlere uymamız gerekiyor. Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Vali Tuncay Sonel’in yaptığı inceleme ziyaretine, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan da eşlik etti. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false