Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK

 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle durdurulan liglerin devam edip etmeme kararı oldukça merak edilirken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir yaptığı açıklamada ertelenen liglerin devam Haziran ayında kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.

Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Nihat Özdemir, bugün yapılan TFF Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Son günlerde birçok toplantı yapılırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, ”TFF Başkanı Sn. Nihat Özdemir’le bugün bir görüşme yaptık. Liglerin devamının federasyonun kendi iradesiyle alacağı bir karar olduğunu belirttik. Salgında futbol coşkusunu erteleyen ve hayatta artık oyunun bazı kurallarının değiştiğini gören futbolseverlere sevgilerimi sunuyorum.” açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu’ndan çıkacak karara çevrilirken, TFF Başkanı Nihat Özdemir beklenen açıklamayı yaptı. Nihat Özdemir: “Şimdilik olmak kaydıyla, ertelenen tüm profesyonel liglerimiz ve amatör liglerimizi 12-13 ve 14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık. Müsabakaların hangi şartlarda oynanması gerektiğini Bilim Kurulu ile istişare edeceğiz. Bilim Kurulu bu çalışmaları yürütürken, biz de kulüplerimizi temsil eden Kulüpler Birliği Vakfı ve dernekleriyle çalışmalarımızı başlatacağız. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama yeni dönemi de fırsata çevirmemiz gereklidir. Sağduyu içerisinde, bireysel ve toplumsal tüm sorumlulukları yerine getirerek bunu başaracağımıza eminim.” dedi.

Nihat Özdemir birçok görüşme yapıldığını belirtirken, Süper Lig’de 18 takımın 14’ü liglerin devam etmesi istediğini belirttiğini açıkladı.  



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli