Perşembe Belediyesi 2026 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Perşembe Belediyesi, 2026 yılının ilk Belediye Meclisi toplantısını Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, yeni yılın ilk gündem maddeleri ele alınırken, ihtisas komisyonlarının üyeleri de belirlendi.
Toplantıda konuşan Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak, 2026 yılına güçlü bir başlangıç yaptıklarını belirterek, Perşembe’nin gelişimi ve vatandaşların yaşam kalitesinin artırılması adına kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Albayrak, göreve geldikleri günden bu yana “Sakin Şehir Perşembe” kimliğini koruyarak daha yaşanabilir bir ilçe hedefiyle hareket ettiklerini vurguladı.
Başkan Albayrak açıklamasında, “Belediye Meclisimizin 2026 yılı ilk toplantısını gerçekleştirdik. Komisyon üyelerimizin seçimini yaptığımız toplantımızda, yeni yılda aynı azim ve gayretle sürdüreceğimiz çalışmalarımızı değerlendirdik. Göreve geldiğimiz günden bu yana Perşembe’mize daha iyi hizmet edebilmek için büyük bir özveriyle çalıştık. Bu anlayışla, 2026 yılında da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Perşembe için alınan kararlarda birçok paydaşın emeği olduğunu dile getiren Başkan Albayrak, desteklerinden dolayı Belediye Meclis üyelerine, mahalle muhtarlarına, belediye personeline ve Perşembeli vatandaşlara teşekkür etti. Sahada yürütülen hizmetlerde ekip çalışmasının önemine değinen Albayrak, birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde önemli başarılara imza atıldığını söyledi.
Öte yandan merkezi ve yerel yönetimle kurulan güçlü iş birliğine de değinen Başkan Albayrak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yapılan görüşmeler sonucunda Perşembe’ye kazandırılan hibe ve yatırım desteklerinin önemine dikkat çekti. Bu süreçte verdikleri katkılardan dolayı AK Parti Ordu İl Başkanı Samet Özdemir’e teşekkür eden Albayrak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de bilgi, tecrübe ve destekleriyle Perşembe’ye yönelik projelere her zaman katkı sunduğunu ifade etti.
2025 yılının geride bırakıldığını ve 2026 yılına umutla bakıldığını belirten Başkan Albayrak, “Yeni yılda da Perşembe’miz için emin adımlarla ilerleyecek, ilçemizin ihtiyaçlarına yönelik projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Gerçekleştirdiğimiz meclis toplantımızın Perşembe’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.