Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KALİTE İÇİN KURULDU

KALİTE İÇİN KURULDU

‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’ iki yılda 1825 deney ve dizayn çalışmasına imza attı.

 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinde kullandığı malzemelerin uluslararası standartlara uygunluğunu ölçmek amacıyla kurduğu ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’ iki yılda 1825 deney ve dizayn çalışmasına imza attı. Laboratuvarla birlikte, alt ve üst yapı çalışmalarında standartlar yükseltilirken, olası kamu zararlarının da önüne geçildi.

 

Ordu’da, 2018 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ‘Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’ iki yılda 1605 deney ve 120 dizayn çalışmasına imza atarak hem kurumun yaptığı faaliyetlere hem de kurum dışı taleplere cevap verdi. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından kullanılan her türlü asfalt, beton, parke, toprak ve PMT malzemelerinin kalite testini gerçekleştirebilen laboratuvar, teknik şartnameye uygun iş üretilmesini sağlayarak, çalışmaların önünü açtı. Kurum dışından gelen taleplere de cevap veren labaratuvar sayesinde, imalatların daha kaliteli ve uzun ömürlü olması sağlandı.

 

1605 DENEY, 120 DİZAYN ÇALIŞMASI YAPILDI

Hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla kurulan ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Efirli Yerleşkesinde faaliyetlerini sürdüren laboratuvarda, iki yılda 988 adet kurum dışı, 617 adet kurum içi olmak üzere toplam 1605 adet deney çalışması gerçekleşti. 120 adet dizayn çalışması tamamlanıp, raporlandı.

 

KAMU ZARARLARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Laboratuvar sayesinde altyapı ve üst yapı işlerinde kullanılan malzemelerin teknik özelliklerini ve kalitelerini bilimsel olarak ölçmek mümkün olurken, termoplastik malzemeler kontrollü, güvenli ve kaliteli malzemelerden seçilebildi. Bütün alt ve üst yapı çalışmalarında standartlar yükseltilirken, olası kamu zararlarının da önüne geçildi.

 

150 FARKLI DENEY

Tesis, Agrega, bitüm, asfalt ve beton olmak üzere 4 ana bölümden oluşturuldu. Bu bölümlerde yaklaşık 150 farklı konuda deney yapılabiliyor. Laboratuvar, demirden, çimentoya, betondan plastik ürünlere, taştan asfalta kadar birçok malzemeyi test edebiliyor. Yapı Malzemeleri Laboratuvarı sahip olduğu deney kapasitesiyle bölgedeki en kapsamlı deney laboratuvarından biri olarak gösteriliyor. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false