Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

KANUN TEKLİFİ TBMM’DE

KANUN TEKLİFİ TBMM’DE

Türkiye Kamu-Sen Ordu İl Temsilcisi Fatih Galender Zengin, sözleşmeli kadro taleplerinin bir kere daha TBMM gündemine taşındığını açıkladı.

Başkan Zengin yaptığı açıklamada, “Kamuda kurumların özel kanunları uyarınca çalıştırılan idari hizmet sözleşmeli personel, 4924 sayılı Kanuna göre çalıştırılan çakılı sözleşmeliler, 209 sayılı Kanuna göre çalıştırılan kamu dışı aile sağlığı personeli, 5393 sayılı Kanuna göre çalıştırılan sözleşmeli personel, 657 saylı Kanunun 4/B maddesi uyarınca çalıştırılan sözleşmeli personel, 4/C’den 4/B’ye geçen sözleşmeli personel ve 3+1 yıl zorunlu çalışmaya tabi sözleşmeli personel gibi mevzuatı, hakları ve yükümlülükleri farklı ama çileleri, dertleri ve beklentileri aynı olan yüzbinlerce çalışan bulunmaktadır.” Dedi.

“TALEBİMİZ KADROYA GEÇİRİLMELERİ”

Taleplerinin güvencesiz sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Zengin, “Türkiye Kamu sen olarak temel talebimiz ve mücadelemiz bütün güvencesiz sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesidir. Amacımız, harflere ve rakamlara boğulmuş parçalı kamu istihdam yapısına son verilerek tüm çalışanların aile birliğinin sağlandığı, yeknesak, adil ve güvenceli bir istihdam politikasının belirlenmesidir.” Dedi.

TBMM’de beklemekte olan tekliflerinin bu sefer de MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz tarafından bu yönde bir kanun teklifi hazırlayarak sorunu bir kere daha Meclis gündemine taşıdığını belirtti. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu