Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KAPALI CADDE TRAFİĞE AÇILIYOR

KAPALI CADDE TRAFİĞE AÇILIYOR

 

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Turnasuyu Mahallesi’nin Yalı mevkinde bulunan ve Altınordu ilçesinden başlayan Ziya Gökalp Caddesi’nin Gülyalı sınırlarında kapalı bulunan güzergâhta çalışmaların başlanacağını duyurmuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi yol ağında bulunan uzun süredir açılması beklenen güzergâhta çalışmalar uzayınca Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü harekete geçti. Uzun süredir resmî yazışma süreçleri devam eden ancak bir türlü açılamayan, Ordu-Giresun Karayolu ve Mimar Sinan Caddesi arasında kalan Ziya Gökalp Caddesi tamamı belediyenin imkânlarıyla başlatılan çalışmayla açılmaya başladı.

Dün itibarıyla ilk kepçenin vurulduğu fındık ocaklarıyla kaplı olan cadde, belediye ekiplerince açıldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısının tamamlanarak trafiğe açılması bekleniyor. Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe çalışmaları yakından takip ediyor.

“DOĞALGAZIN VE ŞEHİRLEŞMENİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ”

Gerçekleştirilen hizmetlerin ilçenin geleceğine yönelik olduğunu belirten Başkan Tepe, “Gülyalı’yı geleceğe taşıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in doğalgazı ilçemize kazandıracağı sözüne istinaden doğalgazın önündeki engelleri kaldırıyoruz. Bugün birçoğu fındık bahçesi görünümündeki bu alanları nakış nakış işleyerek yatırımcıları bölgeye çekeceğiz. Beş yıl içerisinde bu alanda modern bir şehirleşmenin hayata geçtiğini göreceğiz” dedi.

YAKLAŞIK 2 KM’LİK YEPYENİ BİR CADDE

Hizmet için sabırsızlandıklarını belirten Başkan Tepe, “Resmî yazışma süreçleri malesef çok zaman alıyor. Gülyalı’nın her bir noktasında ulaşım konusunda çok ciddi mesafeler kaydediyoruz. Mevcut yollarımızın alt yapısını güçlendirirken bir taraftan da yeni yolları ulaşım ağına katıyoruz. Hemşehrilerimizin yakıttan ve zamandan tasarruf ettirecek çok sayıda yolu Büyükşehir belediyesine ait olmasına rağmen kendi imkânlarımızla açarak hizmete sunuyoruz. Hemşehrilerimizden yoğun talep gelen buradaki çalışmayla yepyeni bir caddeyi ilçemize ve Turnasuyu Mahallemize kazandırıyoruz. 15 metre genişliğinde yaklaşık 2 km uzunluğundaki güzergâhta çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Hemşehrilerimiz arazilerine ulaşamadıkları için ev yaptıramıyordu. Bu caddenin açılmasıyla bu bölge de yapılaşmada artış yaşanmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun. Hiç durmadan canla başla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false