Büyükşehirin cam sanatları atölyesi ODÜ’lü öğrencilere açıldı.
Büyükşehir Belediyesi-ODÜ arasında imzalanan protokol kapsamında cam sanatları atölyesi seramik ve cam bölümü öğrencilerinin dersliğine dönüştü.
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi Cam Sanatları Atölyesi ve Sıcak Cam Stüdyosunun kapıları öğrencilere açıldı.
Seramik ve Cam Sanatları Atölyesi Öğrenci Eğitimi ve Ürün Tasarımı iş birliği adı altında imzalanan protokol ile 3. Sınıf öğrencileri ilk 2 yıl üniversitede cam alanında aldıkları teorik eğitimleri pratiğe dönüştürme imkanına kavuştu.
Protokol kapsamında haftanın 2 günü Taşbaşı Mahallesinde bulunan Cam Sanatları Atölyesi’ne gelerek eğitim alan öğrenciler alanı kendilerine tahsis ederek, aldıkları eğitimleri pekiştirmelerine vesile olan Başkan Güler ve ODÜ Rektörü Orhan Baş’a teşekkür etti.
“BELEDİYENİN ALT YAPISINI, ATÖLYELERİNİ BİZLERE AÇMIŞ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”
ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Altın, Belediye-Üniversite iş birliğinin en güzel örneklerinden birisi olan çalışma kapsamında karşılıklı iki kurum arasında dirsek temasında bulunulduğunu söyledi. Prof. Dr. Altın, şöyle konuştu:
“Seramik ve cam bölümümüzde ilk defa 3 yıl önce öğrenci almaya başladık. Bir bölümün ilk kuruluşunda malum bazı eksikler olabiliyor. Malzeme ve alt yapı gibi. Onları da zaman içerisinde tamamlamaya çalışıyoruz. Bu süreçte bizim Ordu Büyükşehir Belediyesi ile her zaman güzel ilişkilerimiz oldu. Hilmi Başkanımız her zaman bizimle dirsek temasındaydı. Sanata ve teknik gelişmelere olan ilgisi vesilesiyle kendisiyle tanışma fırsatı bulmuştuk ve bu sayede karşılıklı projelerimizden bahsetme şansımız oldu. Karşılıklı olarak nelere ihtiyacımız olduğu noktasında fikir alışverişinde bulunduk. İş birliği yapmak böyle bir şehirde avantajlı sonuçlar doğuruyor. Belediyenin alt yapısını, atölyelerini bizlere açmış olması çok önemli. Zaten cam atölyesi ve stüdyosunun kurulum aşamasında da birlikteydik. Bunlar kolay işler değildi ancak belediye bu süreci hızlı yürüttü ve iyi bir ekip oluşturdu. İki kurum arasında yapılan protokol sayesinde her yere elimiz ulaşmaya başladı. Güzel bir adım atılmış oldu. Hilmi başkanımız teknik alt yapısı ve tecrübesi ile bizim ne demek istediğimizi anlıyor. Çok memnunuz, çalışmalar çok iyi gidiyor. Öğrencilerim adına kendilerine teşekkür ediyoruz”
“PROTOKOL SAYESİNDE BERABER ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTEBİLİYORUZ”
Taşbaşı Mahallesinde bulunan Cam Sanatları Atölyesi’nde öğretici olarak görev yapan Yasemin Kurt ise, protokol kapsamında belediyenin alt yapısının üniversitenin bilgisiyle harmanladığına dikkat çekti.
Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burada Üniversiteye eğitim ve ekipman desteği sağlıyoruz. Bizlerin de onlardan taleplerimiz oluyor. Üniversitenin profesyonel öğretim üyeleri ve bilgileri bizim için büyük imkan. Belediye olarak alt yapımız bu anlamda güçlü ancak o bilgiyi kullanacak olan kişiler olmayınca bunun bir anlamı kalmıyordu. Bu nedenle yapılan protokol sayesinde bizler de öğretim üyelerimizin bilgilerinden yararlanarak beraber ortak çalışmalar yürütebiliyoruz. Bu nedenle bu iş birliği vesilesiyle ODÜ Rektörümüz Orhan Baş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz.”
ÖĞRENCİLERİNDEN TEŞEKKÜR
Bölümün ilk öğrencileri olan ve yapılan protokol sayesinde aldıkları bilgileri pratiğe dökme imkanına kavuşan öğrenciler ise kendilerine bu imkanı sunan Başkan Güler’e teşekkür ederek, “İlk 2 yıl cam konusunda teorik bilgiler aldık. Sayın hocalarımızın girişimleri ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın desteği ile bu alan bizlere tahsis edildi. Burada kurulu alanı bu anlamda kullanmış olduk. Burada eğitim almamıza vesile olan başkanımıza çok teşekkür ederiz bizlere katkıları çok büyük” diye konuştu.