Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KARABULUT İÇİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

KARABULUT İÇİN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

İYİ Parti Ordu 2.olağan kongresine sayılı günler kala il başkanlığını açıklamasa da ilçe ilçe nabız yoklayan Ali İhsan Aydın, yaptığı basın toplantısında kurucu il başkanı ve il başkan adayı olan avukat Tevfik Karabulut lehine çekildiğini açıkladı.

Çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda kürsüye çıkan Ali İhsan Aydın, yaptığı istişareler sonrasında 29 Temmuz 2020 Çarşamba günü yapılacak olan genel kurulda şartsız Tevfik Karabulut’un listesinde yer alacağını söyledi.

Ülke gündemine de değinen Aydın,” Bunlar tekrar iktidara gelirse bizim hatamızdan iktidara gelirler. Bu nedenle hep birlikte durmadan çalışmamız lazım. Son 3 aydan beri Türkiye’nin gündemine bakar mısınız? Avukatlar baro meselesi, Ayasofya meselesi, 350 bin kişi ile İstanbul’da namaz kıldık. Sanki Türkiye’nin bütün sorunları halloldu. İşsizlik çözüldü, yolsuzluk çözüldü, hırsızlık çözüldü, adaletsizlik çözüldü, zulüm çözüldü. Öyle bir müreffeh ülkede yaşıyoruz sanırsınız. Televizyonları açtığında Cumhurbaşkanının elhamı okuduğu bölümün fotoğrafını çekip onun üzerinden konuşuyor. Caminin içerisini geçtik kapısını bile siyasete alet ediyorlar. İstanbul’u Fatih Sultan Mehmet Han fethetti eyvallah, ama ikinci fethi de Atatürk yaptı. Atatürk’ün fethettiği İstanbul’daki Ayasofya caminde diyanet işleri başkanı Atatürk’e küfür etti küfür. İnsanlarımızın buna her yerden itiraz seslerinin yükselmesi lazım. Bu ülkede savcılar, hakimler yok mu? Ayasofya’yı sana ikinci kez hediye eden Atatürk’e lanet yağdırıyorsun. Ülke olarak geldiğimiz yere bakar mısınız? Siz bunları zaten biliyorsunuz.” Dedi.

Üniversiteyi bitirmiş en az iki tane yabancı dil bilen bir mühendis asgari ücrete razı diyen Aydın, “Perşembe ve Ulubey ilçe sınırları içerisinde yer alan kurşun çalı ormanları içerisine yeni bir altın arama şirketine verildiğini, buradan çıkacak 100 kilo altından 96 kilosunu yabancılara verip 4 kilosunu bizimkilere verecekler. Yaşım biraz daha genç olsaydı Ordu insanını isyana teşvik ederdim, yani sivil itaatsizlik dedikleri şey. Üzerlerinde ölü torağa olan Ordu insanının üzerindeki ölü toprağını sizler atacaksınız. Bunları ayağa kaldıracak olan sizlersiniz. Ordu ili üzerindeki talanları bu insanlara anlatacak da sizlersiniz. İYİ Partinin böyle bir görevi, böyle bir misyonu var. Bu işe gönül vermiş olan insanlara bu göreve hazırlar. Bu anlamda önümüzdeki Çarşamba günü yapılacak olan genel kurulda bu insanların haklarını hukuklarını koruyacak kollayacak yönetimi seçeceğiz ve de yolumuza devam edeceğiz. Bu gücü daha da artırmak için Tevfik beyle birleşme kararı aldıklarını ifade eden Aydın, birlikte istişare yaparak siyaset yapanın iddialı olması gerektiğini” söyledi.

Adaylıktan çekilen Ali İhsan Aydın’dan sonra kürsüye çıkan İYİ Parti Ordu kurucu il başkanı ve aynı zamanda 29 Temmuz 2020 Çarşamba günü yapılacak olan genel kurulda il başkan adayı olan Tevfik Karabulut, duygu ve düşüncelerini partililerle paylaşan ve kendisinin lehine yarıştan çekilen Ali İhsan Aydın’a teşekkür etti.

Türkiye’nin çok sıkıntılı bir ormandan geçtiğine değinen Karabulut,” İYİ parti bu sıkıntıların sonucunda ortaya çıktı. Türkiye’nin böyle bir partiye ihtiyacı vardı. İYİ Partinin kurulduğu bir süreçte toplumun %30-40’ı parti arıyordu. İYİ Parti bu arayışın sonucunda ortaya çıktı. Siyasi partileri toplumsal ihtiyaçlar doğurur. Siyasi partilerde toplumun karşılığını verirlerse yaşarlar. İYİ Partinin kurulmasıyla birlikte Türkiye’de klasik sağ veya sol anlayışı sona erdi. Bir önceki seçime yeterince hazırlanamamıştık, siyasal parti kimliğini tam oluşturamamıştık. Bir takım hatalarımız sonrasında aslında %20 ler civarındaki oy beklerken yarısı civarında oy alabildik diyen Karabulut, ittifaklar sonrasında büyükşehirlerin el değiştirdiğini” söyledi. Karabulut ve Aydın basın toplantısı sonrasında bir birlerinin ellerini havaya kaldırarak partililere birlik beraberlik mesajı verdiler. Haber: Dilek TİRYAKi



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false