Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KATKI VERECEK!

KATKI VERECEK!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Türk kültürünü korumak, değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Altınordu ilçesinde “Ordu Kültür Otağı” adını verdiği çadırların kurulumuna devam ediyor.

Geçmişi gelecekle buluşturacak olan çadırlar, vatandaşlar için yeni bir sosyal alan haline gelirken istihdama da katkı sağlayacak. 

Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projelerle Ordu’ya değer katmaya devam ediyor. Bu kapsamda Altınordu ilçesinden geçerek Karadeniz’e dökülen Melet Irmağı’nın denizle birleştiği alanda proje çalışması gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Ordu’ya yeni bir cazibe ve çekim merkezi kazandırıyor. Daha önceleri çöplerin döküldüğü Melet Irmağı, Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile modern bir kimlik kazanıyor.

YENİ SOSYALLEŞME ALANI OLACAK

Alanda yapılan ıslah ve düzenleme çalışmalarını daha da çeşitlendiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, alan üzerine binlerce yıllık Türk kültürünü korumak, değerleri yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için “Ordu Kültür Otağ” adını verdiği otağ çadırları kuruyor. Bir tanesi Melet’te kurulan otağ çadırı, ağırlıklı olarak kafeterya tarzında üniversite öğrencilerine de hitap edecek şekilde hizmet vermeye hazırlanıyor.

OTAĞLARDA ORDU’NUN YÖRESEL ÜRÜNLERİ YER ALACAK

Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu Durugöl Mahallesi’nde Ordu Büyükşehir Belediyesi DAVET Merkezi yanına inşa edilen bir diğer “Ordu Kültür Otağı” ise 19 ilçede üretilen yöresel ürünlerin ve el sanatlarının satışının yapılabileceği ve aynı zamanda yöresel ürünlerle üretilen yiyecek ve içeceklerin ziyaretçilere sunulacağı alan olarak planlanıyor. Yapılan çalışmalarla hem Ordu’ya yeni sosyalleşme alanları kazandırılıyor hem de istihdama katkı sağlanması hedefleniyor.

BAŞKAN GÜLER İNCELEMELERDE BULUNDU

Melet Irmağı kenarında inşa edilen ve kurulumunda son aşamaya gelinen ‘Ordu Kültür Otağı’nda incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, çalışmalarla ilgili birim yetkililerden bilgi aldı.

BAŞKAN GÜLER: “HEMŞEHRİLERİMİZ GÜZELCE VAKİT GEÇİRECEK”

Ordu Kültür Otağlarının Ordu’nun yeni sosyalleşme alanları olacağını ifade eden Başkan Güler, “Ordu'muza yeni eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Binlerce yıllık kadim kültürümüzü korumak, değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için hayata geçirdiğimiz, Melet Irmağı kenarına ve Durugöl'e inşa ettiğimiz ‘Ordu Kültür Otağı’ projelerimizi ziyaret ederek devam eden çalışmaları yerinde inceledik. Otantik ve estetik bir görünüm ile tasarlanan kültür otağlarımız, tüm hemşehrilerimizin güzelce vakit geçirebileceği sosyalleşme alanları olacak. İlimize hayırlı olsun” dedi.

Haber: Mert Tolga COŞGUN

 

 

 

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false