Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

“KENTİN HAFIZASIYIZ”

“KENTİN HAFIZASIYIZ”

Basın İlan Kurumu Ordu İl Müdürü Engin Kaşdaş, 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ne yaptığı ziyarette gazetecilik mesleğinin önemine işaret etti.

 

 

Basın İlan Kurumu Ordu İl Müdürü Engin Kaşdaş, 19 Eylül Gazeteciler Derneği’ne ziyarette bulundu. Ziyarette Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı, 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Yönetim Kurulu üyeleri ve gazeteciler hazır bulundu.

Derneğin yeni adresine taşındığından beri ilk toplantıya ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Erişen, ziyaretlerinden dolayı Müdür Kaşdaş’a teşekkür ederek, “Pandemi dolayısıyla kalabalık toplantıları ertelemiştik. Dolayısıyla hem yeni yerimizde ilk büyük toplantımızı yapmış olduk. Öncelikle ziyaretleriniz için teşekkür ediyoruz. Basın İlan Kurumunu biz yerel gazetelerin bir güvencesi olarak görüyoruz. Basın İlan Kurumu’nun Ordu Şubesi’nin yeniden açılması bizi gelecek açısından umutlandırıyor.” Dedi.

“ÇALIŞMALARINIZI BEKLİYORUZ”

19 Eylül Derneği’nin basın ödülleri yarışmasını hatırlatan Başkan Erişen, “Basın Ödülleri yarışması var. Eylül ayı sonuna kadar başvuru vakti var. Çalışmalarınızı bekliyoruz.” Dedi.

Konuşmasında gazetecilikte dönüşüme dikkat çeken Müdür Kaşdaş ise basılı yayınların şehrin hafızası olduğunu ancak dijital dönüşüme de mevcut gazetelerin ayak uydurması gerektiğinin altını çizdi.

“DİJİTAL BİR FIRTINAYLA MÜCADELE VERİYORUZ”

Müdür Kaşdaş, dijital dönüşümle mücadele verildiğinin altını çizerek, “Format değişiyor, Teknoloji değişiyor, Basılı gazeteciliğin geleceği tartışılıyor. Dijital bir fırtınayla mücadele veriyoruz. Bir taraftan basılı gazeteciliği devam ettirirken bir taraftan da kendimizi yeni mecraya hazır hale getirecek bazı çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili de Basın İlan Kurumu çeşitli faaliyetler yürütüyor.” Dedi.

PANDEMİ ÇALIŞMALARI SEKTEYE UĞRATIYOR

Pandeminin çalışmaları sekteye uğrattığını da sözlerine ekleyen Müdür Kaşdaş, “Başkanımın da dediği gibi bir pandemi sürecine girdik. Bu süreç pek çok çalışmamızı sekteye uğratıyor. Ama biz de bu süreci sizlerin rahat atlatabilmeniz adına bazı tedbirler alıyoruz. Genel Kurul kararıyla uzatılan bazı kolaylıklar var. Temennimiz bu sürecin uzun sürmeyip sizin de bizim de çalışmalarımızın normale dönmesidir.” Dedi.

“BOŞ DURMAYACAĞIZ”

Pandemi sürecinde de boş durulmayacağı mesajını veren Müdür Kaşdaş, “Bu süreçte beklerken boş durmayacağız. Yeni döneme hazır hale getirecek altyapıyı şimdiden oluşturmaya çalışacağız. Biz gerekeni yapacağız, sizin de üzerinize düşen görevler olacak. Bunları yerine getireceksiniz.” Dedi.

BASIN BİR KENTİN VİTRİNİDİR”

Müdür Kaşdaş, yazılı basının önemine dikkat çekerek, “Basın bir kentin vitrinidir. Biz güzel gösterirsek Ordu güzeldir. Biz göstermezsek kimse bilmez Ordu’yu. Biz büyük olduğumuz zaman, güçlü olduğumuz zaman Ordu güçlüdür. Basın etkiliyse güçlüyse bir kent güçlüdür. Biz aynı zamanda kentin hafızasıyız. Gazeteleri çıkar, bir kent 40 yıl geri gider. Bunun biz farkında olacağız.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli