Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KIBRIS İÇİN SÖZ ALDI

KIBRIS İÇİN SÖZ ALDI

 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu TBMM Genel Kurulda gündem dışı söz alarak; şehit ve gazilerin rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Milletvekili Gündoğdu, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs Barış Harekatı’nın 46. yıl dönümünde, geri dönmeyi düşünmeyen kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türklerinin adadaki varlığını soykırımla ortadan kaldırmak için düzenlenen saldırılara karşı, Türk milletinin gösterdiği en güçlü cevaptır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman Kıbrıs’ın yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Türk Milletinin ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türklerinin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun. Kıbrıs’ın güvencesi Türkiye’dir."

Azerbaycan'ı da unutmayan Milletvekili Gündoğdu konuşmasına, "Can Azerbaycan, çatışmaların Doğu-batı enerji koridorunun kavşak noktasında yaşanması, Ermenistan’ın düşmanca emellerini bir kez daha göstermektedir. Türk düşmanlığını huy haline getiren Ermenistan, aynı zamanda taşeronluk yapmaktadır. Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ımızın %20’si hala Ermeni işgali altındayken, Karabağ sorununun çözümünde de hala bir yol alınamamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her şart altında Can Azerbaycan’ın yanındadır ve olmaya devam edecektir. " diyerek devam etti. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli