Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

KİME ZARARI VAR?

KİME ZARARI VAR?

 

Attığı adımlarla ve ilginç kararlarla adından söz ettiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, turizm ve tarımı geliştirme adına yaptığı proje ile yine gündeme geldi.

ÇEVRECİ BELEDİYE!

Ordu Sahillerinin vatandaşın hakkı olduğunu savunarak Belde Evler’in yıkılması kararını veren ve bazı kesimlerin itirazlarına, açılan mahkemeye rağmen yıkılmasını sağlayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, yıkılan Ayışığı’nın yerine yapılan Otoparkı da yetişmiş ağaç dikerek Ordu’ya ve çevreye uygun bir düzenleme yapmıştı.

ORGANİK PAZARI TAŞIDI

Göreve geldiği günden beri tarım ve turizm anlamında önemli atılımlar gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’da üretilen ürünlerin pazarlamasının sağlanması amacıyla atıl durumdaki Organik Pazar’ı Teleferik girişine taşımıştı.

BÜFELERİN KİME ZARARI VAR?

Yine yöreye özgü üretilen fındık gibi organik ürünlerin gelecek turistler için pazarlanmasını sağlamak amacıyla yol kenarlarında boş alanlara çevreye uygun ahşap mimaride kurulan satış büfelerinin kime zararı var? Gelecek hafta ihaleleri yapılacağı bildirilen büfeler, Ordu’nun fındık başta olmak üzere yöreye özgü organik ürünlerin satış ve pazarlanmasını sağlayacak.

 

ORDU ÜRÜNLERİ SATILACAK

Gülyalı, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde olmak üzere toplamda 4 yerde kurulan büfeler yol kenarlarında bulunan boş sahalara inşa edildi.  Karayolları yönetmeliklerine göre yol kenarlarına ahşap olarak inşa edilen büfelerde fındık başta olmak üzere erişte, tereyağı, bal, Akkuş fasulyesi, yumurta; reçel, marmelat, turşu ve sirke çeşitleri gibi yöresel ürünlerin pazarlanmasını sağlanacak. Aynı zamanda Ordu’ya özgü yöresel yiyecekler olan galdirik, sakarca ve melocan gibi yöresel otları da bu büfelerde mevsiminde satarak üretici ve tüketiciyi ürünlerle aracısız buluşturacak.

 

BAŞKA YERLERDE DE ÖRNEKLERİ VAR

Başta Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde inşa edilen ve önümüzdeki hafta ihaleleri yapılacak olan büfelerin tipik örnekleri Türkiye’nin tüm karayolları ağında bulunuyor.  Çorum’da karayolları kenarında betonarme olarak inşa edilen leblebi satış büfeleri, Bolu’da et satış büfeleri, Samsun Terme’de pirinç satış büfelerinin yol kenarlarında bulunuyor. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false