Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

KİMSESİZ ÇOCUKLARA KAHVALTI

KİMSESİZ ÇOCUKLARA KAHVALTI

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şenel Yediyıldız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi ve Sabancı Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü hima

Kahvaltı programına Ordu Valisi Seddar Yavuz, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Ender Yanık, Ordu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsa Kaymak, SGK Ordu İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz ve Müdürlüğe bağlı Çocuk Evleri’nde kalan kimsesiz çocuklar katıldı.

Kur’an okunmasıyla başlanan programda konuşma yapan TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Opr. Dr. Şenel Yediyıldız, “Değerli arkadaşlar, çocuklarımız geleceğimiz, istikbalimiz. Bunlara sahip çıkmak gerekiyor. Devletimiz zaten sosyal bir devlet. Sosyal yapı içerisinde bu çocuklarımıza sahip çıkarak geleceğimizin istikbalimizin yetişmesine katkı sağlayarak onları geleceğe hazırlamalıyız. Aile ve Sosyal Çalışma Bakanlığımız Ordu’da evlerinde 87 erkek 56 kız çocuğu barınmaktadır. Toplam 150 çocuğumuza Ordu’da hizmet vermektedir. Biz kendi şehrimize hizmet etmeye uğraşırken çocuklarımızı ve onları ihmal etmememiz lazım.” Diyerek çocuklara sahip çıkılmasını istedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de bir konuşma yaparak, “İnşallah sizlerle daha sık beraber olacağız. Bizim sosyal devlet anlayışımız bu güzel kahvaltıların içtenlikle devam etmesini gerektiriyor. O bakımdan Cumhurbaşkanımıza, Bakanımıza, Valimize ve  Milletvekilimize böyle bir politikayı uygulattırdığı için teşekkür ederim. Milletvekilimiz Yediyıldız, çok güzel düşünmüş kahvaltıyı birlikte yapalım diye. Samimi bir birliktelik oldu.” Dedi.

Kahvaltı programı kimsesiz çocuklardan birinin yemek duası yapmasıyla son bulurken Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan dua yapan çocuğu tebrik etti. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı