Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

KISA SÜREDE MÜDAHALE EDİLECEK

KISA SÜREDE MÜDAHALE EDİLECEK

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile Gülyalı ilçesinde, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla itfaiye müfrezesi kuruldu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Yeniköy Mahallesi’ne yapılacak olan yeni itfaiye binası hizmete girene kadar, hizmetlerin Gülyalı OSKİ işletme şefliği binasının bitişiğinde 1 araç, 6 personel ile 7/24 esasına göre verileceğini söyledi.

“KISA SÜREDE MÜDAHALE EDEBİLMEK İÇİN”

Yapılan çalışma ile vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla ekiplerin hızlı müdahale edebileceğini söyleyen Başkan Güler, “Gülyalı Belediyesinden Büyükşehir Belediyesine devrolan Yeniköy Mahallesi’ndeki arazi üzerine yeni itfaiye binası inşa edeceğiz. Bu çalışma hayata geçirilene kadar ise olaylara daha kısa sürede müdahale edebilmek adına Gülyalı ilçemizde OSKİ binamızın bitişiğinde yapılan düzenlemelerle itfaiye müfrezesi olarak kurduk ve hizmete sunduk. Gülyalı İtfaiye Müfrezesi, yangın olaylarının yanı sıra trafik kazalarına ve kurtarma olaylarına müdahale edecek şekilde acil müdahale ekipmanı ve kurtarma malzemesi ile donatıldı. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

“YENİLİKÇİ UYGULAMALARLA HİZMET VERİYORUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin modern ve yenilikçi uygulamalarla hizmet verdiğini söyleyen Başkan Güler, “Kurulduğu günden itibaren modern itfaiyeciliğin gerektirdiği gibi itfaiye erlerinin eğitimi ve son sistem teçhizat ile donatılması;  kamu kurumlarına, okullara, hastanelere ve özel sektöre ait işletmelere yangın eğitimi verilmesi, mahallelerde gönüllü itfaiyecilik birimlerinin kurulması, yerel ve ulusal ölçekte olaylara müdahale edebilecek ‘Ekip 52’ adlı afet müdahale biriminin kurulması gibi birçok yenilikçi hizmet, İtfaiye Dairesi Başkanlığımız bünyesinde vatandaşlarımıza sunuluyor” diye konuştu.

BAŞKAN TEPE’DEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Öte yandan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ilçemizde 7/24 hizmet verecek itfaiye müfrezesinin kuruluşunu tamamladı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false