Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

KÖPEKLER BAKIM EVİNE TESLİM EDİLDİ

KÖPEKLER BAKIM EVİNE TESLİM EDİLDİ

 

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, ilçede cadde ve sokak aralarında başıboş gezen köpeklerin sayısında artış gösterdiği ve vatandaşlara karşı saldırganlaşması üzerine köpeklerin bakımlarının yapılması için toplanarak hayvan barınağına teslim edildiğini açıkladı.

Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, yaptığı açıklamada sosyal medyaya yansıdığı gibi olmadığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

Değerli vatandaşlarımıza ve hayvanseverlere,
Kış mevsiminin gelmesiyle ilçemiz cadde ve sokak aralarında başıboş gezen köpeklerin sayısı artış göstermiştir. Özellikle gece ve sabah erken saatlerde işe/okula giden vatandaşlara karşı saldırganlaşmaları, bazı vatandaşlarımıza zarar vermeleri nedeniyle ilçe halkımızın şikayetleri artmıştır. Bunları gözönünde bulundurarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğünün 15 Ocak 2020 tarihli yazısına istinaden "Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmelik" çerçevesinde zabıta ekiplerimize verdiğimiz talimatla saldırgan ve hastalık riski tasiyanlar öncelikli olmak üzere sokak köpeklerinin zarar vermeden toplanarak hasta olanların tedavilerinin sağlanması, kuduz ve parazitlere karşı aşılanmaları, gerekli görülenlerin kısırlaştırılmaları vb işlemler için Altınordu Sokak Hayvanları Geçici Bakımevine götürülmesi sağlanmıştır. Bununla ilgili 27 Ocak 2020 tarihinde 7 sokak köpeği ilgili Bakımevine teslim edilmiştir. 28 Ocak 2020 tarihinde de 10 sokak köpeği ilgili Bakımevine teslim edilmiştir.
Yapılan işlemler ilçe halkımızın ve sokakta hayvanlarımızın lehine bir uygulama olup Sosyal medyada iddia edildiği gibi köpeklerin bilinmeyen yerlere götürülmesi söz konusu değildir. Konuyla ilgili talimatlar, yazılar, tutanakları ve fotoğrafları bilginize sunuyoruz.” Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli