Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KULÜPLER LİGDEN DÜŞME İSTEMİYOR

KULÜPLER LİGDEN DÜŞME İSTEMİYOR

 

Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, video konferans aracılığıyla bugün bir toplantı yaptı.

Riva’da gerçekleşen toplantıya TFF Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekilleri Mehmet Baykan, Erhan Kamışlı, Yılmaz Büyükaydın Ali Düşmez, Yönetim Kurulu üyesi Hasan Akıncıoğlu, Genel Sekreter Kadir Kardaş, UEFA ve TFF Sağlık Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mete Düren, TFF Sağlık Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Bayraktar ile kulüp başkanları ve yöneticileri katıldı.

Başkan Nihat Özdemir, koronavirüs sürecindeki gelişmeleri görüştüklerini belirterek, “Kulüpler Birliği Vakfımızın talebiyle 18 kulübümüz, ben ve başkan yardımcılarımın katılımıyla, 4 saate varan bir toplantı yaptık. Süper Lig takımlarımızın yaşadıkları ve bundan sonraki süreçte yaşayacakları bütün konuları masaya yatırdık ve gayet demokratik ortamda tartıştık. Bundan önce TFF yönetiminin açıkladığı Süper Lig’in 12 Haziran’da başlamasıyla ilgili 18 kulübün tam desteğiyle karar almış bulunuyoruz. Bununla ilgili Türkiye’deki şartların değişimini göz önünde bulunarak kesin tarihimizi 28 Mayıs’ta yapacağımız basın toplantısıyla kamuoyuna açıklama üzere anlaşmaya vardık” ifadelerini kullandı.

TFF Başkanı, 7 kulübün bu sezon ligden düşme olmaması yönünde talepte bulunduğuna değinerek, “Yedi kulübümüz de federasyonumuza bu yıl ligden düşme olmaması, gelecek sezonun da 21 takımla oynanması konusunda müracatta bulundu. Federasyonumuz bu konuyu inceleyecek. Yönetim kurulu olarak gelecek sezonun kaç takımla oynanacağının, bu sezon ligden düşüp düşmeme kararını da önümüzdeki günlerde vereceğiz” açıklamasını yaptı.

Başkan Özdemir, ligleri oynayarak bitirme konusunda kulüplerle fikir birliğine vardıklarını dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Koronavirüsle mücadelede başarılıyız. Dünyada örnek bir ülkeyiz. 12 Haziran’da başlayacağımız Süper Lig, 19 Haziran’da başlayacak TFF 1. Lig ve 18 Temmuz’da başlayacak TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ile Bölgesel Amatör Liglerde de kulüplerimiz gereken hassasiyeti gösterecek, tedbirleri alacaklar. Herhangi bir futbolcumuz veya futbol adamımız herhangi bir rahatsızlığa yakalanmadan bu süreci götürmek için gerekli çalışmaları yapacaklar. Pandemi konusunda başarıya ulaşan Türkiye, futbol konusunda da başarıya ulaşacak. Ligleri oynayarak sonlandırmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösterme konusunda bütün kulüplerle fikir birliğine vardık.” dedi. SPOR52



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı