Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

KURUYAN FINDIK ÇUVALDA!

KURUYAN FINDIK ÇUVALDA!

İlimizde fındık hasadını bitiren üreticilerimiz fındıklarını kurutma işleminin ardından harmandan kaldırma işlemini de büyük bir titizlikle sürdürüyor.

İlimizde fındık hasadını hala bitiremeyen üreticilerimiz bulunurken, fındık hasadını bitirip, patoza verdikten sonra fındığını harmanda kurutan üreticilerimiz fındıkları çuvallayarak tüccarların yolunu tutuyor. 

Binbir emeklerle harmana getirilen yeşil altın diye tabir edilen fındıklar, güneşli havaların fırsat bilindiği günlerde kurutma işlemlerinin tamamlanmasıyla 2024 yılı fındık sezonunu da böylelikle kapatmış oluyor. 

Birçoğu üreticimiz harmandan kaldırdığı fındıklarını saklama alanlarında veya emanette bekletirken bazı üreticilerimiz ise ihtiyaçtan kaynaklı fındığını TMO’ya veya fındık tüccarlarına satmak zorunda kalıyor. 

Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) levant kalite fındık 130 TL’den satılırken serbest piyasaya ise 115 TL’den satılabiliyor. 

Üreticilerin bazıları TMO’yu tercih ederken bazı üreticiler ise 2024 yılı mahsullerini tüccarlara vermek zorunda kalıyor. 

Fiyatlar ise beklenen ve istenen seviyede olmamasına rağmen fındığını satmak zorunda kalan üreticilerin birçoğu fındığı beklenenin çok altında fiyata ellerinden çıkarmak zorunda kalıyor. 

Özel Haber: Sümeyye TOMAKİN



  • Cuma 24.1 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 23.3 ° / 14.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.4 ° / 14.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı