Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MAHALLE SAKİNLERİNİN ELİ YÜREĞİNDEYDİ

MAHALLE SAKİNLERİNİN ELİ YÜREĞİNDEYDİ

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 20 yıldır aralıklarla heyelan meydana gelen Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi’nde çalışma başlatıyor. Bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, zemin etüd, sondaj ve sanat yapıları ile heyelan bölgesine müdahale edileceğini söyledi.

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi, son 20 yıldır aralıklarla meydana gelen heyelanlar nedeniyle kayıyor. Bugüne kadar, 3 binanın yıkıldığı, 30 dönüm fındık bahçesinin zarar gördüğü, 9 binada ise risk tespit edildiği mahallede cami de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Arazilerde yarıklar oluştu. 13 mahallenin ulaşımını sağlayan grup yolunun heyelan nedeniyle çökmesi sonrası Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla mahallede çalışma başlatıldı.

GENEL SEKRETER ALP İNCELEMELERDE BULUNDU

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu ile birlikte, Topluca Mahallesi’ndeki heyelan bölgesine gitti. Kayma meydana gelen alanlarda incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, 2000 yılında heyelan bölgesi ilan edilen Topluca Mahallesi’nde kapsamlı bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

YARALAR EN KISA SÜREDE SARILACAK

20 yıldan bu yana meydana gelen heyelanlara müdahale edileceğini vurgulayan Genel Sekreter Alp, “Bugün burada Altınordu Kaymakamımız Sayın Niyazi Erten ile birlikte incelemeler yaparak, mahalle sakinlerimizin de taleplerini dinledik. Ekiplerimiz mahallede ilk olarak zemin etüd ve sondaj çalışmalarına başlayacak. Yer altı sularının belirlenmesi ve önlem alınması çok önemli. Hızlı bir şekilde 20 yıldır belirli aralıklarla devam eden soruna müdahale etmek istiyoruz. Mahalle halkımızın gönlü rahat olsun. En kısa sürede yaraları saracağız” diye konuştu. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false