Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MAHALLELER ARASI MESAFELER KISALIYOR

MAHALLELER ARASI MESAFELER KISALIYOR

MAHALLELER ARASI MESAFELER KISALIYOR

Altınordu Belediyesi ekiplerince başlatılan yol çalışması ile 50 yıllık hasret sona eriyor, Uzunisa, Altınyurt ve Artıklı Mahalleleri arasındaki mesafe kısalırken artık güzergâh direk Çambaşı Yaylası’na bağlantı yolu olarak da hizmet verecek.

Kent genelinde yol bakım çalışmalarına ara vermeden devam eden Altınordu Belediyesi, uzun yıllardır hizmet bekleyen mahallelerin taleplerini de hızla yerine getiriyor, yılların biriken sorunlarını çözüme kavuşturuyor. Son olarak Uzunisa Mahallesi’nde çalışmalarını yürüten Altınordu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölge halkının yarım asırlık yol hasretine son verdi. Yöre sakinleri özlemle bekledikleri yol yatırımının sevincini yaşıyor. Uzunisa, Altınyurt ve Artıklı Mahalle muhtarları ve sakinleri, 50 yıllık yol hasretlerini sona erdiren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’e teşekkür etti.

Göreve geldiği ilk günden itibaren Altınordu’nun her mahallesine hizmet ulaştıran Belediye Başkanı Aşkın Tören, 92 mahalleye eşit hizmet vurgusu yaptı.

İnsan odaklı hizmet anlayışıyla hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Tören, “İlçemizin kalkınmasına yönelik her alanda hizmet üretiyoruz. Bu çalışmalarda önceliğimiz vatandaşlarımızın rahatı ve konforudur. Özellikle kış aylarında yaşanan mağduriyeti en aza indirmek için ara vermeden her noktada çalışma yürütüyoruz.  Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız bizden en çok yol talebinde bulunuyor. Uzunisa Mahallemizin de bizden bir isteği vardı ve bu istekleri tam 50 yıllık bir hayaldi. Onları hayallerine kavuşturmanın mutluluğunu paylaşıyoruz” dedi.

BAŞKAN TÖREN; “TARİHİ YAYLA YOLUNU YENİDEN HİZMETE KAZANDIRDIK”

Altınordu’nun tüm mahallelerinde ulaşım ve yol konusunda sıkıntıları gidermeye devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Aşkın Tören, yeni açılan yolla birlikte geçmişin izlerini de bugüne taşımanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Tören; “Uzunisa Mahallesi’nde ekiplerimiz tarafından açılan yol sadece üç mahalleyi birbirine bağlamıyor. Atalarımızın asırlardır kullandığı, hayvanlarını Çambaşı Yaylası’na yaya olarak çıkardığı bu tarihi yolun yeniden açılmasıyla, adeta tarihi yaşatmış, yeni nesillere aktarmış oluyoruz. Birçok mahalleyi birbirine bağlayan bu yol, böylelikle gönülleri de birbirine bağlamış oldu” açıklamasında bulundu. Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false