Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2021 yılı Nisan ayı olağan belediye meclisi toplantısı, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin başkanlığında toplanarak 12 gündem maddesini görüştü ve karara bağladı. 

 

DOĞU AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİNE ÜYELİK İÇİN ONAY ALINDI

Belediye Birliklerine üyeliğin araç ve ekipman desteği sağladığını, bunun da belediye için bir kaynak yaratma imkanı ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Tepe, “Gülyalı’nın kaynağına dokunmadan ilçemize destek sağlamaya çalışıyoruz. Belediye birlikleri, Kardeş Belediye protokolleri ve kişisel girişimlerimizle araç filomuza 4 yeni hibe araç kazandırdık. Çöp konteyneri, oturma grupları ve çöp kovaları gibi saha ekipmanlarının önemli bir bölümünü belediyemiz kaynaklarına dokunmadan dışarıdan temin ettik. Belediye bütçemiz için önemli yük sağlayan bu konularda hibe desteği almayı başararak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hizmette 2. yılını dolduran Gülyalı Belediye Meclisi, yasal zorunluluk gereği komisyon üyeliklerini yeniledi. Meclis içerisinde gerçekleştirilen seçime göre; Meclis Kâtip üyeliklerine Yener Aydın ve Uğur Yetgin (asil), İsa Yılmaz ve Ahmet Yüce (yedek); Bütçe Komisyonu üyeliklerine Refik Koyun, Ahmet Yüce, Efe Korkmaz ve Ertan Aksoy; Bayındırlık ve İmar Komisyonu üyeliklerine Arif Şenel, Efe Korkmaz, Yener Aydın ve Ertan Aksoy; Encümen üyeliklerine Yener Aydın ve İsa Yılmaz; 1. Başkan Vekilliğine Arif Şenel, 2. Başkan Vekilliğine ise Efe Korkmaz seçildi. Belediye Başkanımız Ulaş Tepe, komisyonlara seçilen yeni üyelere başarılar dilerken, geçmiş dönemde üyelik görevine yürüten üyelere teşekkür etti.

 

2020 YILI RAPORLARI MECLİS’TEN GEÇTİ

2020 yılına Denetim ve Faaliyet Raporları ayrı ayrı oylanarak Belediye Meclisince oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Tepe, “Şeffaflık, hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda, 2020 yılı faaliyet raporunu, Gülyalı’da yaşam kalitesini arttırmak amacıyla yoğun çaba sarf ettiğimiz bir yılın ardından sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hedeflerimizi hayata geçirmede desteğini ve güvenini esirgemeyen değerli Gülyalı halkına, belediye meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, ortak çalışma yürüttüğümüz kurum, kuruluşlarımıza ve özveriyle çalışarak hizmetlerimizi size ulaştıran personellerimize içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda, Yağmur Suyu Hasat Sistemi ve Plan Notu Değişikliğiyle ilgili gündem maddesi komisyona havale edilirken, Kırsal Mahalle Statüsü ile ilgili gündem maddesi de ayrıntılı bir şekilde ele alınıp komisyonda değerlendirilmek üzere ertelendi.

Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false