Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MECLİSTE VADİ TARTIŞMASI!

MECLİSTE VADİ TARTIŞMASI!

 

Altınordu Belediyesi’nin Turnasuyu’ndaki atıl eski Gümrük binasıyla ilgili projesinin Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde kabul edilmesi üzerine harekete geçerek basın açıklaması yapan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, dün de konuyu Ordu Büyükşehir Belediye meclisine taşıdı.

ALTINORDU’YA VERİLMESİ ETİK DEĞİL

Turnasuyu’ndaki atıl eski Gümrük binasının Milli Emlak Şefliği tarafından 30 yıllık kullanım hakkını Altınordu Belediyesi’ne vermesini eleştiren ve etik bulmayan Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, mecliste gündem dışı söz alarak açıklama yaptı.

Açıklamasında mevcut yere Turnasuyu Yaşam Vadisi olarak bir projelerinin olduğunu söyleyen Başkan Tepe, burayı kendilerinin önce istediklerini belirterek ayrıca satılması durumunda ise belediyelerine 130 milyon lira para geleceğini ve satılmasının da engellendiğine dikkat çekti.

ŞEHRİN ARANAN MARKASI OLACAK

Konu ile ilgili söz alan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ise Türkiye ve Ordu’nun turizmine katkı sağlayacak bir destinasyon, bir cazibe, bir çekim merkezi noktası ve durağı oluşturmak amacıyla hareket ettiklerini ifade ederek, “Altınordu sosyal yaşamına farklı bir nefes alırsın, farklı bir alternatif oluşsun diye oraya bugün şehrimizin tarihi eserlerimizin dokusunu mimarisiyle çizgisine aykırılık teşkil etmeyecek ve hemşerilerimizin akrabalarımızın geldiğinde şehrimizin aranan markası haline getirmek istiyorum.” Dedi.

Ayrıca Başkan Tören, burayı 20 yıldır kenarda duran akla gelmeyen bir yeri şehrimizin sosyal yaşamına bölgemizin turizmine ve Ordu ilimizin turizm planına katkı sağlayacak ve tur operatörlerinin bugün ziyaret ettiklerinde gelebilecekleri kalabilecekleri ve memnuniyetle ayrılabileceği bir yer yapmak istediklerini belirtti. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR

 

 

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı