Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MEDYADA ÇOCUK KORUMA ÇALIŞTAYI

MEDYADA ÇOCUK KORUMA ÇALIŞTAYI

 

Ordu Kadını Güçlendirme Derneği tarafından, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu ve Ordu Barosu ortaklığında yürütülen ve İsveç Konsolosluğu Türk İsveç İşbirliği Birimi’nin desteklediği “Ayrımcılığa Karşı Sivil Toplum ve Yerel Medya İşbirliği Projesi” kapsamında sivil toplum kuruluşları ve yerel medya çalışanlarına yönelik Medyada Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Medyada Çocuk Koruma Çalıştayları gerçekleştirildi.
İnsan haklarına saygının geliştirilmesi, ayrımcılığın önüne geçilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının yerleştirmesi amacıyla Ordu ve Giresun illerinde yürütülen proje kapsamında eğitimlerin tamamlanmasının ardından proje çalıştaylarla devam ediyor. Daha önce Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ulusal ve Uluslararası Hukukta Kadın ve Çocuk Hakları, Ayrımcılıkla Mücadele - Medyada Nefret Söylemi ve Medyada Çocuk Koruma eğitimlerinin gerçekleştirildiği proje kapsamında 22 - 23 Kasım 2019 tarihlerinde Giresun'da; 26 ve 30 Kasım 2019 tarihlerinde de Ordu’da Medyada Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Medyada Çocuk Koruma başlıklı çalıştaylar gerçekleştirildi.
Ordu ve Giresun illerinden farklı çalışma alanlarından sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve gazetecilerin katıldığı çalıştaylarda Medyada Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sözleşmesi ve Medyada Çocuk Koruma Programı hazırlamak amacıyla atölye çalışmaları gerçekleştirildi.
Medyada ve yerel medyada kadınların ve çocukların temsilleri konusunda çeşitli tartışmaların yürütüldüğü çalıştayın moderatörlüğü Tuğba Kontaş Azaklı ve Aysun Aydın tarafından yürütüldü.
Nisan ayında başlayan ve 2019 yılı sonuna kadar devam edecek proje ile Ordu ve Giresun illerinde altı çalıştayın yapılması ve çalıştaylar sonuncunda “Yerel Medyada Cinsiyet Eşitliği Sözleşmesi” ve “Yerel Medyada Çocuk Koruma Politikası” oluşturmak hedeflenmektedir. Haber Merkezi



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı