Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

MESLEK LİSELERİNDEN SANAT ETKİNLİĞİ

MESLEK LİSELERİNDEN SANAT ETKİNLİĞİ

MESLEK LİSELERİNDEN SANAT ETKİNLİĞİ

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda eğitim gören öğrenciler, Altınordu Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile buluştu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri önderliğinde "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında yapılması planlanan sanatsal etkinlikler doğrultusunda, Altınordu Penpe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile çevrim içi etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte ilimizde "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamındaki okullarda eğitim gören sanata eğilimli ve çalışmaya gönüllü olacak öğrencilere çevrim içi olarak eğitim verildi. Öğretmen ve öğrencilerin katılımlarıyla haftada iki gün, birer saat olmak üzere  "resim" ve "müzik" alanlarında verilen eğitimler 30 Nisan tarihine kadar devam edecek.

Yapılacak etkinliklerin sonunda, ortaya çıkan eserler Müdürlükçe oluşturulacak "İl Milli Eğitim Müdürlüğü Seçici Kurulu" tarafından 03-07 Mayıs 2021 tarihleri arasında değerlendirilecek ve her iki alanda (resim ve müzik)  ilk üçe giren eserler seçilecek.

Her iki alanda İl Birincisi olan eserler Mayıs ayında (https://mtegm.meb.gov.tr/) adresinden duyurulacak. Ayrıca öğrencilerin ortaya koyduğu tüm eserler çevrim içi (online) sergi olarak Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün internet sayfasında ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne ait "Mesleğim Hayatım"Youtube sayfasında yayımlanacak. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false