Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MESLEKİ EĞİTİM İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

MESLEKİ EĞİTİM İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

MESLEKİ EĞİTİM İRTİBAT BÜROSU AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında “Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Mesleki Eğitim İrtibat Bürosu açılışı gerçekleştirildi.

Açılışını Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan’ın yaptığı Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Eğitim İrtibat Bürosu,  OSB’lerde Mesleki Eğitim Meslek programı uygulamalarının yaygınlaştırılmasını amaçlıyor.

Türkiye’de 255 sanayi bölgesinde gerçekleşen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinden katılımlarıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

OSB’lerde Mesleki Eğitim Meslek programı uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu’nun Altınordu İlçesinde de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen açılışına, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Avni Günay, Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Murat Şimşek, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, meslek lisesi okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

 Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İlçede istihdama katkı sağlayacak Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu’nun hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak, büronun açılışında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Mesleki Eğitim İrtibat Bürosunda, meslek sahibi olmak isteyen herkes, yaş sınırlaması olmadan ve sadece ortaokul veya imam hatip ortaokulu mezunu olması ön şartıyla, Mesleki Eğitim Merkezlerine başvuru yaparak istediği bir alanda mesleki eğitim alabilecek. Bununla birlikte, herhangi bir meslek alanında sigortalı olarak daha önce çalışmış veya halen çalışmakta olan, ancak mesleğiyle ilgili herhangi bir sertifika veya diploması olmayan kişiler de yine mesleki eğitim merkezlerine başvurarak, önceki öğrenmelerin tanınmasıyla ilgili mevzuat kapsamında becerilerini sertifikalandırarak, kalfalık ve ustalık belgesi ile meslek lisesi diploması alabilecek.

Haber: Mert Tolga COŞGUN

 



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı