Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MEST ETTİ

MEST ETTİ

Fatsa Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında her akşam farklı etkinliklerle Ramazan coşkusu bir başka yaşanıyor.

Ramazan ayının 14.akşamında Fatsa Belediye Konservatuarı Şefi Avni Kaysal öncülüğünde "Türk Halk Müziği Sultanlar Geçidi" Fatsalı müzikseverlerden tam not aldı.  Ruhu dinlendirerek mest eden sanatçıların seslendirdikleri eserler, sanatseverlerden büyük beğeni aldı. Türk Halk Müziği konserine Fatsalı müzikseverler çok yoğun ilgi gösterdi.

Konserde solo sanatçılar Mutlu Özel, Semra Abalı, Hava Özkelle, Yüksel Kaytaz, Hüseyin Dutkan, Zekai Kışan, Seyhan Baran, Tevfik Taş, Asuman Şirin, Tülay Çamaş ve Kevser Karamustafaoğlu isimlerinden oluştu.

BİRBİRİNDEN GÜZEL ŞARKILAR SESLENDİRDİLER

Belediye Konservatuarı Solistler Geçidinin konseri Atatürk İlkokulu öğrencilerinin forklor gösterisi ile başladı. Ardından konserin ilk kısmında Mutlu Özel, Semra Abalı, Hava Özkelle ve Yüksel Kaytaz’dan oluşan grup “Dağlara Düştüm Yalınız ve Aman Tabip türkülerini seslendirdiler. Daha sonra Hüseyin Dutkan, “Karşımda Salınıp Durma ve Kar Yağar”, Hava Özkelle, “Gel Gör Beni Aşk Neyledi”, Zekai Kışan, “Felek Çakmağını ve Ah Şu Eller Gurbet Eller”, Mutlu Özel, Ah Bir Ataş Ver”, Seyhan Baran, Berivanım ve Antebin Kalesine, Tevfik Taş, “Kerkük'ün Zindanına ve Karahisar Kalesi, Asuman Şirin, “Al Yeşil Dökün ve Baba Bugün Menekşe Koymuşlar”, Tülay Çamaş, “Şu Dağlar Kömürdendir ve Sen Sivas'ı Seyret, Kevser Karamustafaoğlu, “Ervah-I Ezelde ve Altın Yüzüğüm kırıldı” ve son olarak daYüksel Kaytaz “Bugün Ayın Işığı ve Gülüşün Gülden Güzel” türkülerini seslendirdi.
Konserin sonunda Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürü Cevat Erbil, Şef Avni Kaysal’a çiçek takdiminde bulundu.

“SANAT YANI AĞIR OLAN BİR KONSER TERCİH ETTİK”

Solistler Geçidi Koro Şefi Avni Kaysal konserin sonunda yaptığı açıklamada çok güzel katılımlarından dolayı Fatsalı müzikseverlere teşekkür ederek, “Herkesin memnun olduğunu yüzlerinden gördüm. Fatsa Belediyemiz Konservatuarının konseriydi. Ben değerli Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’a da ayrıca teşekkür ediyorum çünkü bu tür etkinliklere oldukça destek veriyor, fazlası ile destek verdi gerçekten çok memnunum, herkes de çok memnun. Bu konuda güzel bir konser olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ramazan gününde bu kadar ilgi beklemiyorduk ama gördüm ki oturmaya yer kalmadı hatta ayakta takip eden dinleyenlerimiz de oldukça fazlaydı. Ben ve sanatçı arkadaşlarım çok memnun olduk açıkçası. Ben konserlerimde farklı bir tarz yerleştirmeye çalışıyorum. İlk çıkan dörtlü sonra üçlü, ikili gibi biraz daha böyle değişlere daha fazla yer verdim daha doğrusu şöyle söyleyeyim Ramazan olması dolayısıyla da çok eğlenceli bir konser değil de biraz sanat yani ağır olan bir konser vermeyi tercih ettim” dedi.

Haber: Müberna AVCI

 







 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı