Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MEVCUT OKUL KÜTÜPHANELERİ GÜÇLENDİRİLİYOR

MEVCUT OKUL KÜTÜPHANELERİ GÜÇLENDİRİLİYOR

MEVCUT OKUL KÜTÜPHANELERİ GÜÇLENDİRİLİYOR

Ordu’da "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında okul kütüphaneleri zenginleşiyor.

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığınca yenilenen ve zenginleştirilen Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kütüphanesi 3.000 kitap kapasitesi ile öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ilde belirlenen 1000 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içerisinde, Eğitim Kenti Ordu’da yer alan 12 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uygulanan "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesine yönelik somut adımlar atmayı sürdürüyor.

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığınca 2020 yılında yapılan planlama ile belirlenen okullarda eğitim ortamlarının zenginleştirilmesi çalışmaları kapsamında, okulların mevcut kütüphane, laboratuvar ve atölyelerinin güçlendirilip yenilerinin yapılması sağlanmaya devam ediyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yer alan "Kütüphane" kitap kapasitesi ve kaynak bakımından zenginleştirilerek, öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen proje ile 1000 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında temel becerilerden okulların bakım onarımına, kütüphane, atölye ve spora kadar çok sayıda alanda destek sağlanırken, bir taraftan Mesleki ve Teknik Eğitimde kaliteyi artırmak diğer taraftan okullar arası başarı farklarını azaltmak için projesiyle okullar çok boyutlu bir şekilde desteklenmeye devam edecek. Haber: Dilek TİRYAKi

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı