Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MEZARLIKLAR DUASIZ KALMADI

MEZARLIKLAR DUASIZ KALMADI

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 81 ilde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, il genelindeki mezarlıklarda, Arefe ve Bayram günleri süresince Kur’an-ı Kerim okuttu.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, bir süredir belirli aralıklarla devam eden dışarı çıkma kısıtlaması, bu hafta Ramazan Bayramı nedeniyle tam 4 gün boyunca uygulandı. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle de mezarlık ziyaretleri yapılamadı. Vatandaşların mezarlık ziyaretleri yapamaması nedeniyle, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ekipleri ile Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar ve Cenaze Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 19 ilçede mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim okutuldu. Arefe ve Bayram süresince asri mezarlıklarda görev alan ekipler, kabir ziyaretleri yapamayan vatandaşlar için mezarlıklara giderek Kur’an-ı Kerim okudu.

 

“VATANDAŞLARIN GÖNÜLLERİ RAHAT OLSUN”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatıyla tüm mezarlıklarda, Ramazan Bayramı’nın son gününe kadar Kur’an-ı Kerim okutulurken Başkan Güler, “Vatandaşlarımızın gönülleri rahat olsun. Mezarlıklar konusunda titiz bir çalışma yürütüyoruz. 3 bin 529 mezarlıkta bayram öncesi bakım ve onarım çalışmalarını da tamamladık. Baş tacımız şehitlerimizin, il genelindeki mezarları ve Garnizon Şehitliği’mizin bakımları özenle yapıldı. Mezarların yanı başında yer alan Türk Bayrakları da yenilendi” diye konuştu. Haber: Cemil ORDU

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli